La ora când apare acest material, nu mai este pentru nimeni un secret că UNPR Ilfov a făcut un pas istoric şi a ­luat o decizie demnă de toată lauda. Primarul (încă) în exerciţiu, Ion Stoica, a fost înlăturat din poziţia de candidat al  formaţiunii conduse de Gabriel Oprea.
Sătui de lipsa de iniţiativă manifestată de Stoi­ca, puşi în faţa faptului că acesta pierde teren pe zi ce trece, aflaţi sub spectrul intrării în alegerile locale cu un candidat mai murdar decât însăşi murdăria, liderii UNPR au decis trecerea actualului primar pe linie moartă. N-a fost o mazilire făcută cu pompă, n-a fost elogiat şi apoi anunţat că mai trebuie să aştepte, a fost dat deo­parte ca o măsea stricată.
Astfel, din Don Nelu  liderul incontestabil  în cursa pentru fotoliul de primar, a ajuns din nou un simplu Neluţu, întru aminitirea celebrei sintagme „ce am fost şi ce am ajuns!”.
Ce face astăzi Neluţu?
În loc să-şi pregătească o retragere în­tr-o relativă glorie, acesta distruge ce a mai rămas în picioare din amărăciunea de filială locală PRM şi caută cu disperare un loc la umbră, ba sub poalele lui Marian Petrache, ba încercând să-l dea la o parte pe Radu Titus Marinescu, ba ciocănind la uşa închisă a… PP DD! Da, aţi citit bine, Neluţu ar intra şi în PP DD, adică s-ar face frate şi cu dracul, numai să aibă o formaţiune politică care să-l susţină în alegeri.
Ghinion de neșansă
Cei de pe margine ar spune că Neluţu a fost „lucrat”, însă realitatea este mult mai crudă şi mai cruntă. Neluţu a căzut în plasa propriior maşinaţiuni şi a ales să meargă pe drumul plin de flori pe care i l-au aşternut consilierii săi de imagine. La ce să te aştepți când sfaturile  pe care le primeşti vin de la Chewbacca, Zbârlici, @deMaimuţă, şi alte creaturi cu limba lată, pufoasă şi maronie de la cât au atins locul unde soarele nu ajunge, din dosul actualului primar. Spune-mi cu cine te împrieteneşti ca să-ţi spun cine eşti! Iar când în ceasul al doisprezecelea, cel ales să se ocupe de campania electorală, pus în fruntea UNPR-tineret, este „puţintel ocupat” pentru că tocmai îşi dă teza la istorie contemporană, dorind să treacă în clasa a X-a, probabil că taboul este deja complet. 2 lei şi 15 bani, atât valorează „echipa”.
Nu poţi numi „echipă de succes” o adunătură de imparicopitate a căror maximă realizare este că găsesc zilnic cel mai scurt traseu dintre propria casă şi muşchii glutiali ai lui Stoica. Adunată, cultura şi experienţa celor patru de mai sus, nu depăşeşte nivelul unui sculer matriţer, absolvent de şcoală profesională.
Pentru conformitate, precizăm că în trupa forţelor de elită mai intră şoferul-sifon, pe care Neluţu îl trimite săgeată prin oraş ca să spioneze mişcările opoziţiei, cel care în imagine „îl leagă” pe primar, la fel cum a făcut-o şi la DNA sau la redacţia Jurnalului de Ilfov, când a „vărsat” din ceea ce ştia despre el. Asta este „echipa” lui Neluţu, acestea sunt rezultatele!