O ştire de ultimă oră a bulversat întreaga mass-media românească şi internaţională. Primarul oraşului Pantelimon, Marian Ivan, a găsit soluţia rezolvării gravei rece-siuni cu care se confruntă România: transformarea urbei, pe care cu incompetență o conduce, într-o atracţie turistică nemaivăzută, fapt prevăzut cu minuţiozitate în programul său electoral. Astfel, oraşul Pantelimon va deveni în scurt timp un concurent de temut al mult prea mediatizatei, vizitatei, “fumatei” Veneţii. De altfel, există discuţii aprinse în consiliul local în privinţa viitorului nume pe care ar trebui să-l poarte urbea cu nume de portar de fotbal. Sau invers?! Până la urmă disputa se învârte în jurul a două variante: Mica Veneţie, sau Pantelimon Aqualand.
Iată cum s-a clocit marea idee în mintea geniului pantelimonean. Mai deunăzi dete Ăl de Sus o ploicică de-ţi aducea aminte de Tata Noe şi al său potop. Ei bine, cum credeţi că arăta bietele strazi ale oraşului? Cred că primarul Veneţiei ar fi murit de ciudă! Păi alea sunt canale? Stai, nenică, să vezi Pantelimonu’! Ar fi crăpat de oftică şi Canalul Dunăre Marea Neagră! Unde mai vezi ditamai microbuzu’ cu apa pâna la nasul gondolierului (pardon, şoferului)? Sau pe ţaţa Veta suflecată pân’ la brâu, deşi nu ducea rufele la râu?
Prin urmare, primarelui Ivan i-a şi trăznit ­ideea, orbit de fulgerele care brăzdau cerul. Programul electoral pentru campanie i-a apărut în faţa ochilor precum icoana lui Crin Antonescu. Vi-l prezentăm în exclusivitate:
Pentru menţinerea în stare corespunzătoare a nivelului hidrografic al canalelor stradale din Pantelimon se vor astupa toate gurile de evacuare a apelor pluviale.În acest scop se va difuza zilnic un buletin hidrologic privitor la cotele apelor.
Toţi locuitorii vor fi dotaţi cu pelerine şi cizme din cauciuc  numai de culoare galbenă. Cei aflaţi în zone cu cote ridicate ale nivelului apei, vor primi saltele de aceeaşi culoare pentru a se asigura în condiţii de umiditate extremă un somn confortabil.
Primăria va achiziţiona prin licitaţie publică trucată un număr corespunzător de gondole pentru agrementul turiştilor. Se va organiza un concurs pentru posturile de gondolier-manelist care vor asigura transportul turiştilor pe reţeaua de canale amenajate prin grija primarului.
La periferia oraşului va fi amenajat cu fonduri europene nerambursabile un aeroport pentru hidroavioane care să asigure primirea afluxului de turişti străini.
Va fi înfiinţat un liceu de înot, canotaj şi canto pentru a asigura pepiniera de cadre pentru funcţia de gondolier-manelist.
Se vor amenaja 10 parcări acvatice pentru şalupele locuitorilor din zonă.
 Vor fi construite câteva cartiere ANL lacustre precum şi locuinţe sociale dotate cu aparatură pentru scufundări. Anual, se va organiza o olimpiadă de pescuit în ape tulburi.
Primul  al localităţii se va numi de-acum amiral.

Cu bărci pneumatice
Premieră mondială: primul Logan amfibie
Vrem Red Bull, să ne crească aripioare
Conștient de dorințele locatarilor de a vedea Marea Neagră, Ivan a reușit să aducă valurile mării în casele oamenilor
Nici noi nu l-om mai vota pe
Singura stradă cu canalizare este a primarului!
Mulțumim primarului Ivan că putem să ne spălăm covoarele în stradă, nestingheriți de firma de pază
Eu de ce nu găsesc peștii cu covrigi în coadă?