Primăria și Consiliul Local al comunei Petrăchioaia au organizat duminică, 25 iunie, o nouă petrecere senzațională, dedicată locuitorilor așezării ocrotite de Sf. Petru și Pavel.

În ciuda vremii capricioase și a norilor care le-au dat ceva bătăi de cap organizatorilor și în acest an, cea de a zecea ediție a sărbătorii comunei Petrăchioaia s-a desfășurat în foarte bune condiții și cu multă voie bună.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.658

 

Ca de fiecare dată, primarul Mihai Dobre și-a invitat oaspeții, în zi sfântă de duminică, începând cu orele 16.00, la frumoasa petrecere dedicată comunității din Petrăchioaia. Ziua comunei Petrăchioaia este un eveniment care se desfășoară de fiecare dată pe Str. Stadionului și pentru a cărei bună desfășurare, administrația de străduiește să ofere toate ingrediente necesare unei manifestări senzaționale, unde oamenii să se simtă bine și să uite, măcar pentru câteva ore de greutățile vieții, fiind mai bucuroși, mai înțelegători și mai aproape de cei dragi.

Odată ce startul oficial al petrecerii a fost dat, pe scenă au urcat în aplauzele și spre bucuria publicului, artiști îndrăgiți precum Taraful Leonard Șerban, Laura Ion, Cristina Abrouk, Georgiana Lăpădat și taraful, Ionuț Eduardo, Robert Toma de la Mediapro, Jador și Dorian Popa, toate momentele fiind prezentate de Alina Ionescu, dar și de îndrăgitul impresar Silviu Lăpădat care a mobilizat spectatorii la cântec și dans. Alături de primarul Mihai Dobre, printre oaspeți i-am remarcat pe președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, primarul comunei Afumați, Gabriel Dumănică și viceprimarul comunei Afumați, Marius Alexandru Pascu, primarul comunei Găneasa, Niculae Raul Gabriel.

Conform tradiției, Ziua comunei Petrăchioaia este organizată de fiecare dată în ultima duminică a lunii iunie, de către Primărie și Consiliul Local, edilul Mihai Dobre fiind de fiecare dată alături de comunitatea sa ocrotită de Sf. Petru și Pavel, prăznuiți pe 29 iunie.

Organizare perfectă pentru toate preferințele

Ploaia a încercat și anul acesta să strice distracția, dar a fost învinsă și petrecerea a putut continua fără probleme. Cum altfel când, organizatorii au avut grijă să funcționeze totul perfect, până la cel mai mic detaliu! Zona de petrecere a fost amenajată cu spații speciale de joacă pentru cei mici, dar și spații de relaxare pentru adulți. Invitații au avut la dispoziție, după pofta inimii, bunătății de pe grătarele care au sfârâit ore în șir, toate udate din belșug cu  sucuri și bere. Ca să se joace mai bine și cu mai mult spor în parcul de distracție organizat special numai pentru ei, copiii ­s-au putut bucura de o ofertă extrem de bogată de dulciuri, clătite, înghețată, kürtos,  sau pop-corn.

Primarul Mihai Dobre s-a asigurat că totul funcționează perfect, a interacționat cu cetățenii, s-a fotografiat cu aceștia, a glumit cu ei și le-a mai ascultat păsurile, într-o normalitate, care cu excepția celor doi ani de pandemie, a devenit o frumoasă tradiție, care, iată, a împlinit 10 ani! O tradiție pe care administrația s-a străduit să o mențină pentru că, pe lângă activitățile gospodărești, orice comunitate are nevoie și de relaxare. Iar aceasta a fost asigurată cu brio, deoarece organizatorii ­s-au străduit să aducă pe scena din Petrăchioaia artiști îndrăgiți de toată lumea, iar divertismentul să fie pe toate gusturile publicului., fiind abordate toate genurile muzicale, de la folclor, la muzică de petrecere, taraf lăutăresc, manele și muzică ușoară.

Ziua comunei Petrăchioaia s-a încheiat așa cum era de așteptat, seara târziu, cu un frumos foc de artificii.