După ce i-am prezentat în numărul ante­rior pe cei doi contracandidați ai primarului Ion Samoilă la funcția de primar în comuna Gruiu, am revenit în localitate pen-tru a ne informa despre notorietatea celor doi printre alegători. Am întrebat zeci de oameni dacă-i cunosc. În unanimitate cei intervievați au ridicat din umeri. Niciunul nici nu auzise măcar de “celebrele” personaje. Singura informație ne-au oferit-o două afișe îngălbenite de soare, din care am putut să ne dăm seama cam cum arată cei doi candidați.

În schimb, am aflat din diferite surse lucruri noi și interesante de­spre cei doi. Gheorghe Simion a ocupat mai multe funcții de-a lungul carierei, func­ții din care a fost dat afară ca necorespunzător (ci­tește incompetent), dar și din cauză că s-a ocupat de tot felul de matrapazlâcuri. De notorietate este perioada când era șeful piețelor din Ploiești. Atunci avea o preocupare tare interesantă: repartiza tarabele pe sprânceană. Bineînțeles nu fără oarece foloase pecuniare. Acum, aflăm din site-ul ObservatorulPH, con­­știent că nu are nici o șansă să câștige alegerile, președintele or­ganizației PSD Gruiu, cum cu mândrie proletară se intitulează, a început să dea târcoale din nou piețelor ploieștene. Neica Nimeni le spune tarabagiilor că va prelua din nou funcția deținută și va reinstaura regulile din perioa­da când tăia și spânzura prin piețele urbei. Mai ales că acum freacă menta, neavând nici un loc de muncă. Tot pe vremea aceea, spun cei care l-au cunoscut, se purta tiranic cu subordonații, pentru că, vorba aceea, doar unul era regele piețelor din oraș. 

Am mai aflat despre nea Gheorghiță și cam ce avere are, de pe vremea când era director la IATSA Câmpina. Ne spune `mnealui, că are vreo 7600 de hectare în Gruiu, provenite dintr-o moștenire. Totodată, el deține încă două case în comună, una dintre ele aflată în construcție pe vremea aceea, având o suprafață de 280 mp. Pe lângă acestea, mai are două apartamente în Ploiești, unul dintre ele pe numele soției, precum și două Dacii Logan cumpărate prin leasing. Mai are și un credit la BRD de 53.000, dar nu precizează moneda. Or fi lei, or fi euroi, Dumnezeu știe!

Ne-am tot întrebat ce-l mână în luptă, vorba poetului, pe nea Gheorghiță, ce interese îl fac să purceadă la acest demers și cine-l susține. Cunoscuții spun că este ah-tiat după putere, că dorește să parvină cu orice preț și este susținut de PSD, care-i furnizează o parte din fondurile de campanie, care, după cum am constatat noi este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire, omul nefiind în stare să clocească măcar un program de campanie. Cât despre echipa lui de consilieri, cei care-i cunosc afirmă că sunt o adunătură de semianalfabeți. Cu toate acestea Neica Nimeni nu se sfiește să-și mituiască alegătorii. Pe 27 mai Neica a organizat o așa-zisă caravană de mașini. Pentru fiecare autoturism Simion a ”cotizat” cu câte 200 de lei. Mai mult de atât, din cele 50 de autovehicule, 30 erau trimise de candidatul PSD de Snagov, Marian Oancea, zis “Coteț”.

Dabu independentu’, președinte PRM

Candidatul Dabu scrie pe pagina lui de Facebook că a studiat la Facultatea de Medicină Veterinară. În realitate este un amărât de tehnician veterinar. Candidatul Dabu se dă independent. Dar am intrat în posesia declarației sale de interese, în care res­pectivul scrie negru pe alb: președinte interimar PRM. Am întâmpinat, însă, mari dificultăți în descifrarea hieroglifelor mâzgălite în rubricile declarației. Trebuie să te înarmezi cu multă răbdare ca să ți dai seama ce a vrut să scrie. Noi n-am reușit decât în proporție de cincizeci la sută. Am mai aflat, din aceeași declarație că ar fi administrator al unei societăți comerciale, și asociat unic(?!) la o alta. Cu toate efortu-rile, n-am reușit să descifrăm cum se numesc cele două firme. Vă lăsăm pe dvs. să încercați. Poate organizăm cu această ocazie un concurs cu premii: „Cine descifrează, câștigă!” Până atunci, însă, vă informăm că am aflat că, de fapt, Ionică face afaceri imobiliare cu terenuri. Cât despre avere, Alinatu are, declară el, doar 1700 mp de teren intravilan, o casă de 260 mp în construcție și un autoturism Kia Picanto. Cam modest! Sărac și cinstit, Alinatu!

Dar din toată sărăcia, catindatu’ Alinatu tot e în stare să dea pomeni electorale. El încearcă să mituiască electoratul împărțind cu dărnicie benzină, țigări, jucării și organizează mese festive pentru alegători. Programul lui electoral cuprinde doar platitudini, printre cele mai hazlii numărându-se următoarele: găsirea unor soluții pentru rezolvarea dreptului de proprietate (nu e problema primarului ci a forurilor legiuitoare), înfrățirea comunei cu o localitate din UE (va crește asta bunăstarea locuitorilor comunei?), întâlnirea trimestrială cu cetățenii (cu toți cei 7500!?), corectitudine și respect pentru persoanele vârstnice (asta se învață în timpul celor 7 ani de-acasă, nu e nevoie de intervenția unui primar). Cât despre echipa de consilieri a Dabului, oamenii spun că este formată din analfabeți, după chipul și asemănarea șefului. În ceea ce privește campania, Dabu are apucături de huligan. Vineri, 1 iunie, susținătorii domnului Ion Dabu au ieșit pe stradă în jurul orei 22, au rupt afișele electorale ale actualu-lui primar, și i-au amenințat pe locuitori cu bătaia și incendierea locuințelor dacă nu-l votează pe veterinaru’.

Acest articol reprezinta un pamflet, si trebuie tratat ca atare.