Mai nou, la modă este un nou gen de mituire a electoratului. Cel preelectoral. Inventatorul nu este nimeni altul decât Robert Negoiță, candidatul la funcția de primar al sectorului 3. După ce ani de zile nu prea s-a auzit de el, decât în scandalurile legate de PROTAN și neplata impozitelor, dl. Negoiță și-a amintit brusc de pensionarii din sector. Suflet mare, candidatul s-a apucat să-i plimbe cu autocarele pe unde și-a înțărcat mutu’ iapa. Ba mai mult, i-a și omenit cu o masă la hotelul care-i aparține, doar-doar bătrânii își vor aminti și-l vor vota pe zece iunie.

Ring Hotel

Și pentru că Robert este pesedist, s-a gândit să exporte rețeta la Snagov. Mai ales că el este și președintele organizației PSD Ilfov. Acolo candidează, din partea par-tidului amintit, Marian Oancea, “Coteț”, pentru prieteni. Așadar, “Coteț”, împreună cu mai marele său Robert invită în fiecare joi electoratul din localitate la o plimbare prin București. Locurile de întâlnire sunt cel puțin hilare, dar în același timp semnificative. Cităm din invitație: 9:15- plecarea din Ghermănești de la sediul organizației PSD, restaurant ”Casa Oancea” , Snagov-din centru „la Sifonaru”, și Ciofliceni, “la Discotecă”. Credem că dacă, Doamne ferește, întârzie autocarul, mai toți turiștii vor fi “sifonați”, spre bucuria patronilor localurilor cu pricina. Mai departe, alegătorii sunt duși să viziteze Palatul Parlamentului, unde se vor întâlni cu ­mari personalități politi-ce, mai exact cu Domnul (sic!) Robert Negoiță, deputat de vază în Parlamentul României. Pentru aceasta li s-a cerut să precizeze seria actului de identitate, pentru a se întocmi lista de acces în instituție. După care li s-a sugerat, într-un mod cât se poate de „prietenos”, că dacă nu votează pe cine trebuie, ei au posibilitatea să verifice votul introdus în urnă.

Înfometați de aler­gătura pe culoarele interminabile ale Casei Poporului, potențialii vo­tanți ai” Cotețului”, vor fi duși la un „papa bun” la hotelul derutatului. Apoi vor fi duși să viziteze o mănăstire din împrejurimile Bucureștilor. Noi le am propune mănăstirea Snagov, pentru că, probabil, alegătorii snagoveni habar n-au unde se află…

Acest articol reprezinta un pamflet, si trebuie tratat ca atare.