Până în prezent, peste 100 de pacienţi au sesizat faptul că la CAS Ilfov există probleme grave şi că atenţia angajaţilor acestei instituţii de stat este preferenţială şi se face după bunul lor plac, în detrimentul bolnavilor.

Se reclamă aşadar, printre altele, neprofesionalismul angajaţilor Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului Ilfov (CAS IF), care n-au fost capabili să asigure un buget realist şi coerent, acesta fiind demult epui­zat, suma totală pentru anul în curs fiind cifrată la 250.000 lei, o sumă ridicolă, pentru un an, pentru un serviciu de asemenea importanță. La aceasta se adaugă dezinteresul preşedintelui CAS IF, Eugen Ghinescu, care de peste patru luni, de la apariţia primelor carenţe ale sistemului pe care-l conduce, n-a luat ­niciun fel de măsuri, tergiversând rezolvarea unei situaţii care are ca miză sănătatea pacienţilor ilfoveni.

La această oră există peste 200 de bolnavi internaţi, care costă statul român cel putin  250 lei/zi, care nu pot fi externați, deşi medicii din spital au recomandat îngri-jirea lor la domiciliu. 

Trebuie menţionat că o astfel de îngrijire (la domiciliu) costă de 3,5 ori mai puţin, decât o zi de internare în spital, suma necesară unui pacient fiind de maximum 75 lei/zi în funcție de procedurile și manevrele folosite. Acestor pacienți nu le sunt primite dosarele de către CAS IF, împotriva recomandărilor medicilor de specialitate din spitale, care le-au întocmit, constatându-se o gravă încălcare a deontologiei medicale, a drepturilor pacientului , o lipsă totală de dialog, comunicare şi interes pentru banul public şi menţinerea în viaţă a unui sistem medical care şi aşa abia se târăşte de pe o zi pe alta.

De asemenea, lipsa unui acord de principiu (până la reglementarea situației),  între C.A.S ILFOV şi firmele care asigură servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pre-cum şi lipsa banilor pe care CAS IF. ar fi trebuit să-i prevadă în buget, face imposibil tratamentul multor cazuri în care bolnavii sunt imobilizaţi la pat, cu boli cronice, convalescenți, unii dintre ei în faze terminale, a căror îngrijire este imperios necesară. Cei mai mulţi dintre aceştia  ar putea muri în câteva zile, iar cei mai „norocoşi” dintre ei, se pot alege cu o acută înrăutăţire a stării actuale.