Prieteni, profesori, administrația locală – alături de familia lui Sebastian Andrei Olariu, unul dintre tinerii uciși în 2 Mai, în accidentul rutier produs pe fondul consumului de substanțe interzise 

 O comemorare emoționantă și o lecție de viață cu un mesaj puternic: ”Drogurile nu sunt viața noastră!”

Tragedia produsă de Matei Vlad Pascu, tânărul bucureștean de 19 ani, care în dimineața zilei de 19 august, conducând sub influența drogurilor, a intrat în plin într-un grup de 8 persoane, aflate pe marginea drumului dintre Vama Veche și 2 Mai, a fost catalogată de mulți drept ”crimă cu premeditare”. Pentru că a scos la iveală un șir nesfârșit de evenimente care au implicat consum de droguri de pe vreme când Vlad Pascu era încă minor, o familie înstărită care chiar dacă nu i-a alimentat conștient viciul – a fost părtașă la nenorocire, oferindu-i odraslei (despre care avea cunoștință că se droghează) bani și o mașină puternică, polițiști care ”l-au avut în mână” chiar și cu mai puțin de oră înainte de dezastru și nu au văzut pericolul sau procurori care se dovedesc acum că au fost extrem de permisivi atunci când au clasat două dosare penale în care autorul cumplitului accident a fost cercetat pentru posesie de droguri.
Urmările sunt cumplite – doi tineri, de 20 și 21 de ani, Sebastian Andrei Olariu și Roberta Marina Dragomir, studenți în București, și-au pierdut viața pe loc, alți trei tineri au fost răniți și spitalizați, iar ceilalți trei, care au scăpat nevătămați fizic, sunt serios afectați la nivel emoțional.
”Sebastian Andrei Olariu, unul dintre cei doi tineri decedați în accidentul din 2 Mai, era din Pantelimon! Student la Facultatea de Geografie, Sebi avea doar 21 de ani. Era așa cum îl descriu prietenii: zâmbitor, inteligent, era lumina părinților lui! Viața a fost nedreaptă pentru el și pentru familia sa! Cu enorm regret, transmitem familiei Olariu condoleanțe și multă putere! Drum lin, Sebi, cu toții vărsăm o lacrimă pentru tine!”, a comunicat Primăria orașului Pantelimon.
Iar primarul Marian Ivan și-a exprimat tristețea apreciind că ”acum, cuvintele sunt prea mici pentru a exprima regretele de după tragicul accident și suferința familiei Olariu. Sebastian a plecat dintre noi mult prea repede și într-un mod nedrept. Condoleanțele și toate gândurile mele bune merg către părinții și familia sa, încercați prea aspru de soartă! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, Sebastian! Ești în inima noastră, a tuturor, tu și familia ta veți fi în rugăciunile noastre!”, a spus edilul.
Speranța unei schimbări în bine!
Întreaga comunitate din orașul Pantelimon a fost marcată profund de pierderea suferită, iar prietenii lui Sebi și colegii din școala de dans la care a activat în Pantelimon, copii la fel de buni ca el, nu vor ca el să fie uitat, nu vor ca dispariția lui să fie fără ecou și fără să aducă o schimbare în bine, în lume. ”Au ales să transforme durerea
într-un mesaj puternic, într-o chemare la conștientizare și într-un act de curaj care ne îndeamnă să privim direct pericolul: consumul de droguri!”, a transmis Primăria Pantelimon, anunțând organizarea duminică, 27 august, de la ora 20.00, a unui eveniment care ”nu va fi doar o comemorare, ci și o lecție despre alegerea vieții, și nu a drogurilor”.
Așadar, cei din Pantelimon, și nu doar ei, au fost chemați să participe, purtând tricouri albe, și, ca dovadă a solidarității, administrația locală a pus la dispoziție un ponton special, pe malul lacului Pantelimon, în zona falezei. ”Acești copii minunați ne vor îndemna pe toți să lansăm lampioane de apă, pe lac, ca un simbol al luminii trimise către Sebi, purtând cu ele căldura și dragostea tuturor celor care l-au cunoscut. Să fim cu toții alături de acești tineri curajoși, să ne adunăm în jurul lor și să ne amintim că, într-adevăr, drogurile nu au ce căuta în viața nimănui!”, au îndemnat reprezentații Primăriei Pantelimon.
Inimi împietrite de durere
Reprezentanții Asociației Clubul Sportiv Orășenesc Viitorul Pantelimon și-au exprimat, de asemenea, tristețea și durerea și și-au luat adio de la Sebastian Andrei Olariu, ”un copil extraordinar, care a umplut secția de dans a clubului nostru cu zâmbete și voie bună. Un fost sportiv al clubului, un tânăr care miza pe o viață sănătoasă și activă, un copil talentat care îmbina perfect sportul și muzica în mișcările de dans, care a fost luat pe nedrept, mult prea devreme dintre noi. Suntem alături de familia sa îndurerată și transmitem sincere condoleanțe!”.
La fel, conducerea Școlii Gim. Nr. 1 Pantelimon a transmis că ”Sebastian Andrei Olariu a fost elev al școlii noastre, era un copil de nota 10, vesel, cuminte, educat și foarte inteligent. Cu profund regret pentru pierderea lui prea rapidă și mult prea dureroasă, noi, foștii săi dascăli, îl vom păstra întodeauna în suflet așa cum l-am văzut ultima oară, cu zâmbetul pe buze! Condoleanțe familiei mult prea greu încercate! Drum bun, Andrei, să ne zâmbești mereu!”, au transmis cadrele didactice.
Iar profesorii Facultății de Geografie din cadrul Universității București, unde Sebi și Roberta erau studenți, au transmis că ”veștile (…) ne-au umplut sufletele de durere. Profesorii și studenții Facultății de Geografie sunt alături de familiile îndurerate, de prietenii și colegii celor doi studenți care au pierit în cumplitul accident. Roberta Marina Dragomir și Sebastian Andrei Olariu, ne veți lipsi în toamnă! Sincere condoleanțe familiilor Dragomir și Olariu! Suntem alături de dumneavoastră! Le dorim însănătoșire grabnică celorlalți studenți, care sunt acum în îngrijirea medicilor! Multă putere vouă, celor ce ați trecut prin această încercare absolut nedreaptă!”