⬤ Talentații artiști ai ”Doinei Ilfovului” și invitații lor de la ”Atelierul de pian” și ”Clubul de muzică” au încântat cu adevărat publicul și au primit ropote de aplauze meritate!

Primăria orașului Buftea și Centrul Cultural din localitate au organizat sâmbăta trecută spectacolul muzical-coregrafic „Călătorind prin lume”, un eveniment care a adunat zeci de copii și părinți pregătiți pentru o călătorie muzicală în jurul lumii. Intrarea a fost liberă, iar distracția a durat până aproape de miezul nopții.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 675, ediția print

Artiștii – interpreți vocali, instrumentali sau dansatori – au purtat publicul prin locuri minunate și au încântat cu vocile lor, interpretarea la pian, prin costume și energie. Pentru început, membrii ansamblului artistic ”Doina Ilfovului” al Centrului Cultural Buftea, având ca profesor coregraf pe Daniela Mîndroc, cea care a avut și rolul de prezentator al spectacolului, instructor de dans – Valentin Rogojinaru și Margareta Pistol – costume și aranjamente scenice – ­i-au invitat în călătorie, alături de ei, pe interpreții ”Atelierului de pian”, tot de la Centrul Cultural Buftea, prof. Mărioara Marcu și pe cei de la ”Clubul de muzică”, coordonați de prof. Marcu Sorin și de profesorii de canto Andreea Țîmpu și Mihai Iancu. Invitația a fost acceptată și am urmărit împreună un colaj de dans modern al piticilor de la grupa mică din ”Doina Ilfovului”, după care s-a pregătit pianul pentru Berbecaru Andreea Mădălina, Apostol Ruben Octavian, Silitră Eveline Cristiana și Constantinescu Robert Ionuț – de la ”Atelierul de pian”. 

Costumele s-au schim­bat rapid și, din nou, ”Doina Ilfovului” a adus pe scenă un colaj ”Showdance” – o explozie de energie și culoare, cuprinzând 11 stiluri de dans. Mai departe, spectacolul a revenit celor de la ”Atelierul de pian” și, ­l-am ascultat din nou interpretând pe Apostol Ruben Octavian, și pe Drăguț Sofia Maria, după prestația acesteia pianul fiind scos, pentru scurt timp, din scenă.

Artiști călători prin lume

”Clubul de muzică” Buftea, care are în com­ponență 5 formații de copii, i-a adus în fața publicului pe Tudor Frecauțean și Victor Mihalache. A fost, apoi, dans, evident al Ansamblului ”Doina Ilfovului”. De data aceasta am avut un vals superb, al grupei mari de dansatori ai ansamblului, cu soliștii dansatori Valentin Rogojinaru și Andreea Badiu. Pianul a fost readus pe scenă pentru o reprezentație deosebită a lui Motișan George Gabriel, elev în clasa a IV-a, ”băiatul orchestra” care studiază cu mult drag pian, chitară, voce la ”Atelierul de pian” din Buftea. 

În continuare, ”Clubul de muzică” i-a adus la microfon, călătorind prin Spania, pe Mădălina Caravan, Victoria Mocanu, Anastasia Tudorache, și, tot de pe ”Bătrânul continent” au fost aduse Flamenco și Passo Doble în interpretarea fetelor de la grupa mijlocie a Ansamblului ”Doina Ilfovului” și, din nou, perechea Valentin Rogojinaru – Andreea Badiu.  Acordurile italiene au răsunat în sală, în interpretarea Victoriei Mocanu, a lui Rareș Ștefan Mărioara, Ciprian Popa, Ilincăi Trâmbaciu și Antoniei Maria Nedelea, de la ”Clubul de muzică”, iar Tarantella  – folk dance italian – a fost prezentată tot de grupa mijlocie a ”Doinei Ilfovului”.

Ore de calitate, cu interpreți și dansatori încântători

Următoarea secvență a spectacolului a fost tot cu pianul pe scenă, la clape aflându-se de această dată Marcu Maria (și voce) și Apostol Ruben Octavian. Israel a fost prezentat de Monica Gabriela Enache și Gabriel George Motișan, apoi am avut plăcerea de a urmări un dans evreesc pe melodia Hava Naghila, în interpretarea ”Doinei Ilfovului”. Melodiile ”Ela Ela”, ”Opa Nina Nai”, ”Gia Ta Lefta” sau ”Eleni” au fost aduse tocmai din Grecia, de Bianca Andrea Onofrei, Anastasia Tudorache și, din nou, Monica Gabriela Enache, iar dansatorii bufteni au pregătit pentru public – Sirtaki.

Spre finalul spectacolului, după ore bune de muzică și dans, ”Atelierul de pian” a prezentat-o publicului pe Drăguț Sofia Maria, care a interpretat ”Tango to Evora”, ”Clubul de muzică” a adus acorduri înflăcărate precum Șaraiman, Șatra, Kibori, în interpretarea lui Gabriel Motișan, Denisei Anghelache și Andrei Manea (la chitară) și a Mariei Bălteanu, iar grupa mare de dansatori ai ”Doinei Ilfovului” au pregătit pentru final un tablou muzical coregrafic cu dans țigănesc interbalcanic. Melodia Kibori, folosită pentru dans, a fost interpretată de Costi Dragomir și Costinel Alexandrescu și, din nou, ne-am bucurat de reprezentația soliștilor dansatori Valentin Rojinaru și Andrea Badiu. Cortina a căzut abia după ce toți artiștii s-au imortalizat într-o fotografie de grup, iar publicul s-a declarat încântat de seara magică petrecută ”Călătorind prin lumea” dansului și a muzicii!