Culoarea politică locală se poate vedea în funcţie de bannerele afișate pe străzi. Astfel, primarul Gheorghe Pistol (PNL), al cărui chip apare pe unele dintre bannerele din Buftea, susţine demiterea președintelui Traian Băsescu. Curioasă ar fi aflarea opiniei viceprimarului buftean, Constantin Proţiuc, care deși este aliat cu primarul și cu grupul consilierilor locali PNL, provine din PD-L, partid care nu are cum să dorească demiterea lui Băsescu. Curiozitatea, la fel ca și întrebarea, fac parte din retorică…

Tot de pe bannerele electorale pentru referendum, îl păutem regăsi și pe deputatul Călin Popescu Tăriceanu, care cu această ocazie revine în imaginea buftenilor în special, dar probabil și a ilfovenilor în general, deoarece de la alegerea sa în Parlamentul României din partea  colegiului Ilfov, lumea nu l-a mai văut la faţă decât la televizor.

Oricum cel puţin poziţia primarului din Buftea este clară: urmează linia partiului din care face parte, partid care l-a susţinut și în timpul alegerilor locale din acest an.