Vidra, comună formată din trei localități, Vidra, Sintești, Crețești, are un primar aflat la al doilea mandat – Florin Niculae. Domnia sa are o dorință arzătoare: să in-troducă apa curentă și canalizarea în toată comuna și să asfalteze toți cei 45 de kilometri de drumuri laterale. Asta în ciuda unui buget de doar 4 milioane de lei.

Povestea alimentării cu apă în Vidra are o istorie lungă și complicată. Primarul spune că predecesorii săi au lucrat dezor­ganizat. Totul a început în 1998, când s-au demarat primele lucrări. De atunci s-a tot lucrat cu țârâita, pe porțiuni. În 2005 au fost instalați 4,5 km de conducte, dar fără subtraversări. Apoi, în 2006, fostul primar, Gabriel Dinică, a obținut fonduri substanțiale, dar timp de doi ani nu a catadicsit să înceapă vreo lucrare. În 2008, actualul primar, cu sprijinul fostului ministru al Mediu-lui, Attila Korodi, a reușit să deblocheze fondurile și să înceapă lucrările. Până anul acesta s-a reușit instalarea a aproape 38 de kilometri de conducte. Ulterior, Florin Niculae, a reușit să acceseze fonduri europene în valoare 1,5 milioane de euro pe Măsura 577. Cu acești bani și-a propus să desăvârșească rețeaua de apă potabilă și în Crețești și Sintești. Astfel, toți cei aproape 8700 de locuitori ai comunei vor beneficia, cât de curând, de apa captată prin cele 8 puțuri adânci de 120 de metri. Totodată edilul vidrean și-a propus să finalizeze și rețeaua de canalizare și stația de epurare din comună. „De-abia când voi reuși să montez conductele de apă și canalizare și branșamentele pentru cetățeni, mă voi apuca de asfaltarea tuturor drumurilor comunale. De ce așa? Pentru că nu mi se pare normal ca după terminarea asfaltării, să te apuci să spargi ca să montezi conducte.Treaba asta trebuie făcută cu cap!”, ne-a spus dl. Niculae. De altfel, banii pentru asfaltări există deja. Primăria a accesat, pe Mă-sura 322, 2,5 milioane de euro, care vor fi destinați atât modernizării drumurilor, dar și construirii unui after – school și organizării „zilelor comunei”. Dar primarul susține că obținerea fondurilor europene este destul de complicată și că ar fi nevoie de un organism specializat la nivelul fiecărui județ, care să­i ajute pe edili să întocmească proiecte pentru obținerea banilor pentru acestea. 

Dl. Niculae s-a implicat și în modernizarea infrastructurii școlare. Astfel, primăria Vidra a primit fonduri de la CJ Ilfov pentru repararea celor 2 grădinițe din comună, grădinițe pe care primarul vrea să le transforme în unități cu orar prelungit. Totodată, Ministerul Dezvoltării a alocat fonduri pentru Liceul Alexandru Rosetti din localita-te, prin programul REGIO. Acesta va fi extins  prin construirea a șase noi laboratoare și a unei săli de sport. Are și nemulțumiri primarul din Vidra. Pentru cei 1300 de elevi care învață în liceu și cele cinci școli din localitate, nu există decât… un microbuz. Edilul speră să mai obțină măcar unul…

Florin Niculae se mai plânge și de problemele pe care i le face comunitatea de romi din satul Sintești. “Ehe, Vidra e o comună grea!”, ne spune dumnealui cu amără-ciune. Romii din Sintești plătesc cu greu impozitele, deși mulți dintre ei au firme pentru recuperarea metalelor. Ei au fost deseori executați silit, dar tot nu s-a rezolvat problema. În Sintești se fură lunar energie electrică de 20-30 de milioane. La școală băieții vin doar până în clasa a 8-a, iar fetele doar până într-a 6-a. Nu au locuri de muncă și nici nu-i interesează. Vreo 30 dintre ei trăiesc doar din ajutoarele sociale, în condiții de nedescris. “Noi vrem să-i integrăm, dar ei refuză!”, ne spune primarul.