La Chitila a fost inaugurat primul bazin de înot didactic, ce va extinde facilitățile oferite de Clubul Sportiv Chitila, transformându-l în una dintre cele mai moderne și complete structuri sportive din România.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 682

”Construit din fonduri de la Compania Națională de Investiții, acest proiect, de care suntem foarte mândri, reprezintă o contribuție valoroasă în viitorul dezvoltării copiilor noștri, precum și în dezvoltarea economică și socială a orașului nostru. Sunt convins ca acest bazin modern va servi comunității noastre mult timp de acum înainte, iar noi ne asumăm responsabilitatea de a-l gestiona și întreține într-un mod eficient și durabil, astfel încât toți copiii noștri să beneficieze de cursuri de calitate, condiții impecabile de igienă și siguranță în desfășurarea activității de înot, precum și de un ambient plăcut”, a anunțat primarul orașului Chitila, Emilian Oprea.

Proiectul arhitectural impresionează prin design-ul său modern, cu un regim de înălțime P+1, o suprafață de 840 mp și o capacitate maximă de 65 de persoane. Un detaliu distinctiv este acoperișul longilin, realizat din arce de lemn lamelar și zone vitrate din aluminiu cu geam termoizolant.

”Am încredere că acest bazin de înot va participa și la consolidarea prestigiului sportiv al orașului nostru, demonstrat până acum prin numeroasele rezultate obținute de către elevii noștri, membrii ai Clubului Sportiv Chitila, la competițiile sportive. Sunt nerăbdător să văd cum acest bazin va aduce beneficii pe termen lung comunității noastre, fiind o investiție în viitorul colectiv al Chitilei și, în egală măsură, mândru să fac parte dintr-o comunitate care prioritizează dezvoltarea copiilor săi”, a mai transmis primarul Emilian Oprea.

La inaugurarea bazinului de înot, Andreea Năstase, directoarea Clubului Sportiv Chitila, a declarat: ”Această realizare este un motiv de mândrie pentru noi toți. Facem un pas important în investiția pe termen lung în sănătatea și educația copiilor noștri. La preînscrierile pentru cursurile de înot, am fost plăcut surprinși să completăm o listă cu aproape 300 de copii, dornici să practice acest sport. Aceasta demonstrează entuziasmul copiilor noștri pentru înot și angajamentul lor pentru un stil de viață sănătos și activ”. Andreea Năstase a precizat că, Clubul Sportiv Chitila oferă facilități pentru practicarea a nouă ramuri sportive, iar adăugarea înotului pe această listă deschide noi perspective și opțiuni copiilor, mulțumind tuturor celor care au transformat acest proiect în realitate, respectiv primarului orașului Chitila, Emilian Oprea, președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, echipei din cadrul CNI, cât și colegilor din cadrul Primăriei. ”Eforturile și dedicația dvs. ne-au adus, astăzi, aici. Sărbătorim un moment semnificativ pentru orașul nostru”, a mai spus Andreea Năstase.

O investiție mult așteptată, după altele la fel de importante

Primarul Emilian Oprea a mai adăugat, la inaugurare, că este o zi deosebită și de mare bucurie pentru toți locuitorii orașului Chitila. ”Este o investiție așteptată de mult timp de toți locuitorii orașului. Iată, că s-a împlinit visul nostru de a inaugura acest obiectiv! Acest lucru a fost posibil într-un parteneriat pe care l-am creat cu Compania Națională de Investiții și cu Consiliul Județean Ilfov. Avem aici un proiect de bazin de înot modern, care a constat într-o investiție financiară de 3,1 milioane de euro. Este un alt obiectiv important al orașului, pe care îl inaugurăm în acest an, după școală, creșă, grădiniță și sperăm noi și celelalte proiecte pe care le avem în lucru și care se vor încheia până la finele acestui an: transport public cu cele 23 de autobuze electrice și iluminatul public. (…) Acest bazin de înot este pentru voi, dragi copii, sper să veniți, să vă dezvoltați abilitățile de înotători, aici, și atunci când vă veți duce cu părinții în vacanță, la mare, veți avea posibilitatea să descoperiți fauna oceanului planetar și să înțelegeți mai bine această planetă pe care locuim cu toții și care este absolut fantastică, Planeta Pământ. De asemenea, cred eu, că veți avea și momente memorabile alături de prietenii și de colegii cu care veți participa la cursurile de înot. Am încredere că acest bazin va participa și la consolidarea prestigiului clubului sportiv care a dus copiii în prim plan și a câștigat competiții. Să sperăm că și în acest bazin poate se va naște un viitor Popovici sau Carmen Bunaciu și vor aduce prestigiu orașului Chitila”, a completat primarul Emilian Oprea.

Imediat după inaugurare, copiii au avut ocazia să se bucure de primele lor lecții de înot sub îndrumarea profesionistă și plină de energie a antrenoarelor Cristina și Nicola. Atmosfera a fost una plină de entuziasm și zâmbete, marcând începutul unei noi etape pline de sănătate, sport și distracție.

Performanța este și rezultanta condițiilor de pregătire

Complexul de natație, situat în strada Castanilor nr. 41A, cuprinde un bazin semiolimpic, cu cinci culoare, cu adâncime variabilă, cu dimensiunile 25×12,5 metri, tribună pentru spectatori și spații care deservesc publicul, vestiare cu dușuri pentru sportivi și subsol destinat spațiilor tehnice. Bazinul didactic va oferi tarife preferențiale doar chitilenilor (cu domiciliul în Chitila), fiind excluse vizele de flotant. ”Performanța va fi susținută pe baza unor criterii. La fiecare două – trei luni, copiii vor da niște probe, prin care vor putea trece la un nivel superior, respectiv inițiere, intermediar, avansat și performanță. Ne dorim să facem performanță, deoarece înotul completează foarte bine cele nouă ramuri sportive pe care clubul sportiv deja le are. Avem patru instructori, dar sperăm să aducem cât mai mulți. Noi ne dorim ca bazinul să funcționeze zilnic, de la 8.00 la 22.00. Pentru început, fiind luna decembrie, doar în intervalul în care sunt solicitări. În luna decembrie ne axăm doar pe copii, urmând ca, dacă vor fi sloturi libere, să dăm drumul și la agrement, în anumite intervale orare”, a declarat Andreea Năstase. Detaliind funcționalitatea proiectului, aceasta a subliniat faptul că bazinul a venit dotat cu camere de supraveghere, conform proiectului CNI, dar numărul acestora a fost extins cu sprijinul primăriei, care asigură și toate utilitățile, ca și sistemul antiefracție.

Conform legii, Ph-ul/Clorul din apă este verificat și manual, de cel puțin trei ori pe zi, deși există sistem electronic de monitorizare.

Înscrierile la cursurile de înot continuă

Clubul Sportiv Chitila anunță continuarea înscrierilor la cursurile de înot la Bazinul didactic din Chitila, pentru grupele de inițiere și intermediari, interval orar 16.00-16.50 și 17.00-17.50. ”Visezi să devii un înotător talentat sau pur și simplu vrei să îți îmbunătățești abilitățile de înot? Acum este momentul! Trimite un mesaj pe WhatsApp la numărul: 0726.766.617 cu următoarele informații: nume/prenume cursant, data nașterii, nivelul grupei (începător/intermediar/avansat); domiciliul. Cursanții trebuie să vină la cursuri cu echipamentul sportiv necesar: cască, ochelari de înot, costum de baie/slip, papuci, prosop/halat. La prima ședință, cursantul trebuie să prezinte următoarele documente: adeverință conform căreia este clinic sănătos și apt pentru efort (de la medicul de familie); copie certificat de naștere; copie a cărții de identitate a părintelui/tutorelui; aviz epidemiologic. În cazul în care cursantul lipsește de la orele de înot din motive medicale, la întoarcerea în colectivitate trebuie să prezinte avizul epidemiologic (de fiecare dată când este cazul). De asemenea, pentru prelungirea abonamentului în cazul în care copilul a lipsit din motive medicale, la întoarcerea la lecții, trebuie prezentată o adeverință medicală care să justifice acest lucru.

Tarife grupe cu instructor (cu domiciliul în Chitila):

l 12 ședințe/lună = 450 lei

l 8 ședințe/lună = 320 lei

l 4 ședințe/lună = 180 lei

l 1 ședință în grupă = 70 lei

Tarife grupe cu instructor (fără domiciliul în Chitila):

l 12 ședințe/lună = 600 lei

l 8 ședințe/lună = 450 lei

l 4 ședințe/lună = 250 lei