TENIS. Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie nr 4, a câștigat finala de dublu ale turneului Masters de la Cincinnati, cu premii în va-loare totală de 2,8 milioane de dolari. Tecău și Lindstedt au învins în finală, cu 6-4, 6-4, perechea indiană Bhupathi/Bopanna, cap de serie nr 6. Românul și suedezul și-au asigurat un premiu de 165.860 de euro și 1.000 de puncte ATP. De asemenea, cei doi și-au asigurat prezenţa la Turneul Campionilor, fiind a treia pereche care se califică la Londra (turneul are loc în perioada 5-12 noiembrie), după americanii Bob Bryan/Mike Bryan și Max Mirnîi/Daniel Nestor (Belarus/Canada).


POLO. Naţionala de polo a României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2013. Chiar dacă nu au atins faza sferturilor de finală la Jocurile Olimpice, încheind pe cinci în grupa B, poloiștii tricolori au obţinut calificarea la Mondiale, graţie clasărilor finale ale celorlalte adversare europene. Potrivit regulamentului, la CM 2013 sunt calificate Spania (gazdă), Serbia, Muntenegru, Ungaria și Australia (de la JO 2012), Croaţia și Italia (Liga Mondială), plus alte trei reprezentante ale Europei clasate cel mai bine la CE 2012, după naţionalele deja calificate, adică Germania (locul 5), Grecia (6) și România (8).


GIMNASTICĂ. Sandra Izbașa a declarat că îi lipsesc antrenamentele de la baza sportivă de la Izvorani, dar a precizat că vacanţa este binevenită după Jocurile Olim-pice de la Londra. “Eforturile ne sunt recompensate, nu îmi mai doresc să primesc nimic acum.  Îmi e dor de antrenamente. Încerc să mă mai mișc cât de cât până voi începe pentru a fi în formă. Dar mă simt bine și așa, în vacanţă”, a declarat Sandra Izbașa.


Fotbal – o frază cât o știre

* Portughezul Geraldo Alves a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu Petrolul Ploiești, unde îl va înlocui în apărare pe Szukala, plecat la Steaua.

* Antrenorul echipei FC Botoșani, Costel Orac, a suferit o intervenţie chirugicală pe cord la Clinica de Cardiologie din Iași, unde i s-a implantat un stent.

* Tehnicianul formaţiei Gloria Bistriţa, Nicolae Manea, a declarat după înfrângerea din meciul cu FC Vaslui (0-3), că dacă echipa va continua astfel el se va retrage și că a avut o astfel de intenţie, dar l-au „ţinut” jucătorii.

* Dan Petrescu a demisionat de la Kuban Krasnodar și a semnat un contract pe trei sezoane cu Dinamo Moscova, formație la care va avea un salariu de 2,5 milioane de euro pe an.