Concordia Chiajna se află la al 4-lea meci consecutiv fără înfrângere, iar egalul cu Dinamo (0-0) din Liga I a demonstrat că echipa ilfoveană are potențial să atace chiar o participare în cupele europene, așa cum și-ar dori primarul Mircea Minea.

Dinamo a venit la Chiajna decisă să ia cele trei puncte, numai că Dorio Bonetti & Co s-au lovit de o echipă foarte bine așezată pe teren, care a știut să profite de ori-ce eroare a „câinilor”. Chiar dacă Dinamo a dominat teritorial jocul, marile ocazii au aparținut Concordiei, printre care și o minge în bară, în repriza secundă. Antrenorul Ilie Stan a demonstrat și cu acest prilej de ce porecla „Iliesta” i se potrivește cel mai bine: tehnicianul gândește foarte bine jocul, așa că asemănarea cu celebrul mijlocaș spaniol al Barcelonei, Andres Iniesta, „creierul” catalanilor, nu este chiar forțată.

Din păcate, plecarea lui Adi Popa la Steaua a lăsat un gol pe partea dreaptă a atacului, micuțul mijlocaș fiind cel care era responsabil cu ruperile de ritm din ofensi-vă. Dacă echipa din Chiajna stă bine atât în apărare, cât și la mijloc, problemele apar mai ales în atac. Brazilianul Wellington ratează exasperant, Simion nu a demon-strat încă faptul că ar putea deveni titular, iar alte soluții nu prea există…

Schimbarea la față

În urmă cu mai pu­țin de trei luni, Concordia Chiajna învingea cu 3-1, acasă, pe Pandurii Tg Jiu, în ultima etapă a campionatului, iar antrenorul Reghecampf folosea următoarea echipă: Niţă – Krumov, Mamele, Lanchev, Guilherme – Ad. Popa, Filip, Muzac (Dinu ’65), Paulinho – Rocha, Alex (I. Iordache ’58, Vl. Munteanu ’77). 

Acum câteva zile, Concordia a jucat acasă cu Dinamo (0-0) în etapa a 5-a a noului sezon, iar Ilie Stan i-a folosit pe Lepmets – V. Crețu, Belica, Ghionea, Fl. Maxim – S. Paraschiv, Ispir – Al. Popovici (82 Zuluf), Purece (38 S. Pană), Serediuc – Welington (56 V. Simion). 

Vedeți vreo asemănare între cele două trupe? Nici măcar una! În mai puțin de trei luni, Concordia a schimbat o întreagă echipă, cu antrenori cu tot și, ce este mai important, noua formație chiar joacă fotbal! 

Concordia a ajuns să fie la egalitate de puncte cu Dinamo și Vaslui, grupări cu bugete și pretenții de titlu, toate cu câte 8, iar cei 11 jucători care intră în teren joacă de parcă ar fi împreună de-o viață, deși mulți dintre ei abia s-au cunoscut.

Meritul principal este al antrenorului Ilie Stan, cel care reușește să așeze echipa în teren astfel încât să nu se simtă nici lipsa de experiență a multora dintre fotbaliști și nici lipsa de omogenitate. Chiar dacă a rămas fără fotbaliști foarte importanți – dacă ar fi să vorbim numai de „cvartetul” Popa–Rocha–Filip–Bratu, toți plecați la Stea-ua, plus Krumov-Paulinho-Muzac-Dinu, ajunși la U Cluj, și ar fi suficient…  Gruparea din Chiajna a găsit rapid înlocuitorii, iar experiența unor  Paraschiv, Ghionea sau Maxim a făcut ca echipa să se „lege” destul de repede. 

La începutul sezonului, primarul Chiajnei, Mircea Minea, spunea că obiectivul Concordiei este „o clasare cât mai sus în Liga I, dacă se poate în cupele europene şi o participare cât mai lungă în Cupă”. 

Mulți l-au privit cu scepticism, dar iată că declarația sa are acoperire. Chiajna chiar poate visa frumos!