În Bragadiru, pregătirile pentru începerea noului an școlar au intrat în linie dreaptă. Atât școlarii, cât și preșcolarii, vor fi primiți în clase zugrăvite proaspăt și igieni-zate. Dacă vorbim de dotări, toate sunt la un nivel mulțumitor, excepție făcând grădinița cu program prelungit, ”Perla Coroanei” ca să îi zicem așa, asta pentru că acolo totul este la superlativ.  Anul viitor va aduce și începerea construcției unei școli noi, ultramoderne.

Din discuțiile purtate cu directorul Școlii Generale nr.1, cu clase 1-8, din Bragadiru, profesor Octavian Dumitru, am aflat că pregătirile pentru începerea noului an școlar sunt finalizate în proporție de 90% și că nu vor fi probleme pe 10 septembrie. La unitatea de învățământ, singura, de alt­fel, din oraș, învață 813 elevi, din care 75 în trei clase pregătitoare, 404 în clasele 1-4 și 334 în clasele 1-8. ”Singura proble­mă pe care o avem este spațiul, dar avem promisiunea domnului primar Vasile Cimpoeru că, anul viitor vor demara lucrările de construcție pentru o nouă școală, modernă și spațioasă. Dacă acum avem 19 clase pentru tot orașul, cea nouă va avea 32 de clase plus laboratoare. Avem încredere în domnul primar pentru că, până acum, tot ce a promis a și făcut”, spune directorul Dumitru. 

Grădiniță etalon

Am ajuns și la mândria orașului, ”Grădiniţa cu Program Prelungit”, Bra­gadiru, unde  Cleopatra Mag­dalena Şer­­ban ne-a povestit, cum s-a înfiinţat această unitate model de învățământ. „Nu pot spune decât că, la mo­­nografia oraşului Bragadiru, s-a mai a­dăugat o nouă pagină prin realizarea acestui important obiectiv – grădiniţa cu program prelungit. Grădinița s-a construit în timp record, în numai 4 luni. Totul s-a petrecut prin grija dlui primar, despre care pot spune că nu a avut somn şi tihnă toată vara trecută pentru ca această unitate să poată fi deschisă la timp şi copiii oraşului Bragadiru să beneficieze de această minunată po­veste. Poate vă veţi mira, dar noi aşa numim grădiniţa – o căr­ticică cu poveşti. Am beneficiat de tot sprijinul dlui primar Vasile Cimpoeru, în toată dotarea sălilor de clasă, începând de la mobilier, aparatură, covoare, tot. Chiar dacă, poate, n-au fost bani, dl primar întotdeauna a zis că are şi lu­crările au continuat. Avem şi bu­cătărie proprie, dotată după standarde europene, cu tot mo­bilierul din ­inox – este o co­mandă adusă din Italia. 

Dl primar se preocupă în permanență de calitatea hranei copiilor, de condiţiile în care se pregăteşte hrana”, ne a declarat aceasta. În Bragadiru mai este o grădiniță, cu program normal, în care sunt educați 98 de țânci, iar la aceasta, cu program prelungit, vin 173 de prichindei. De altfel, chiar în ziua în care care am vizitat unitatea de învățământ, se mansarda podul pentru amenajarea a încă 2 săli de clasă si 2 dormitoare. În total, din 10 septembrie, din ce spune directoarea Șerban, cei mici vor dispune de 6 săli de clasă și șase dormitoare.