Prezentam acum câteva săptămâni planurile și proiectele noului primar din Brănești, Nicu Cismaru. Proiecte care atunci păreau foarte ambițioase și destul de greu de realizat în condițiile actualei crize economice. Am revenit săptămâna aceasta  să vedem care mai este stadiul desfășurării acestora.

Ei bine, nu numai că proiectele primăriei au fost demarate, dar unele dintre ele au ajuns în stadiu de finalizare. În primul rând, a fost înființată Societatea de Gospo-dărire, Monitorizare și Transport din comună. Aceasta se va ocupa, așa cum îi spune și numele, de gospodărirea infrastructurii și a utilităților din localitate, de curățenie, de monitorizarea străzilor din comună prin intermediul camerelor de luat vederi montate pe fiecare din aceste străzi. “Vom supraveghea comuna în regie proprie. Siguranța cetățeanului este prioritară pentru noi!”, ne-a spus dl. primar Nicu Cismaru. Totodată se va înființa și un „telefon al cetățeanului”, care va funcționa 24 de ore din 24. Începând cu anul 2013, când va expira licența actualului transportator, se vor înființa linii de transport proprii, administrate de societatea amintită. O altă realiza-re din ultima perioadă este finalizarea reabilitării noului sediu al substației de ambulanță Brănești, și al dispeceratului de monitorizare video, care urmează să fie inaugu-rate în a doua jumătate a lunii septembrie, în prezența secretarului de stat de la Ministerul Sănătății, Raed Arafat, și a directorului SABIF, dr. Cristian Grasu.

Tot în această perioa­dă, s-au montat în cartierul Băjenari 170 de lămpi pentru iluminatul public. Am aflat de la dl. primar că rețeaua de canalizare a fost executată în proporție de 25%, în prezent lucrându-se intens pe un număr de 11 străzi. N-au fost uitate nici școlile, grădinițele și liceele din localitate, care au fost reparate și igie-nizate, astfel că noul an școlar îi va întâmpina pe elevii din comună cu unități de învățământ la cele mai înalte standarde. Totodată a fost lansat și un studiu de fezabili-tate referitor la proiectul de mansardare a școlii cu clasele I-VIII, precum și construirea aici a unei săli de festivități. Un alt proiect, care va fi demarat în viitorul apropiat, este cel al construirii unei piețe agroalimentare ultramoderne și care va fi amplasată pe suprafața actualei piețe din localitate. Orice s-ar putea spune despre primarul Nicu Cismaru, dar un lucru este cert: edilul s-a apucat serios de lucru și are ambiția să ducă la bun sfârșit toate proiectele demarate.