Primarul comunei Domnești, Adrian Ghiță și viceprimarul, Ștefan Costel nu au lăsat să treacă ziua de 1 Martie fără a oferi doamnelor și domnișoarelor din localitate câte o floare, drept simbol al venirii primăverii. Și, pentru că a fost oferită de Mărțișor, fiecare frezie parfumată a avut prins și câte un fir roșu-alb simbolizând, potrivit tradiției, renașterea, întunericul și lumina sau uniunea femeie-bărbat. Și, se mai spune că cine poartă magicul șnur alb cu roșu va fi ferit(ă) de boli tot anul, va avea belșug și noroc. ”Dragi femei, Tatăl nostru, Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos și Fecioara Maria să vă dăruiască o primăvară binecuvântată, care să aducă în viețile dumneavoastră frumusețea florilor de cireș și adierea caldă a razelor de soare! Cu ocazia mărțișorului, am dorit să împărțim câte o floare doamnelor și domnișoarele și să primim la schimb zâmbete și bucurie”, a transmis primarul Adrian Ghiță.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 694, ediția print

”Când Bunul Dumnezeu a spus „Nu este bine ca Adam să fie singur; îi voi face un ajutor potrivit” (Geneza 2:18), V-a creat pe voi, cele fără de care noi, astăzi, nu am reuși să realizăm atât de multe lucruri. Vă doresc să vă țină Bunul Dumnezeu sănătoase și puternice și sper că această zi să vă aducă la fel de multă bucurie precum aduceți și voi în viețile noastre! La mulți ani, să fiți fericite și apreciate în fiecare zi!”, a fost mesajul edilului pentru o altă zi de sărbătoare dedidacată femeilor – 8 Martie.

Copiii au pregătit surprize pentru doamnele de la căminul pentru persoane vârsnice

Tot pe 1 Martie 2024, în Anul Omagial Al Pastorației și Îngrijirii Bolnavilor și Anul Comemorativ al Tuturor Sfinților Tămăduitori fără de arginți, la inițiativa preotului Florian Niculae de la Parohia Izvorul Tămăduirii, Domneștii de Jos, împreună cu profesorul de Religie Tatu Ștefan Florin, un grup de copii de la clasa a treia, Școala Gimnazială ”Gheorghe Corneliu” din comuna Domnești, a fost în vizită la azilul din Domnești, unde sunt îngrijite 53 de persoane. Copiii au susținut un mic recital de cântece religioase, iar la final au împărțit doamnelor flori și mărțișoare confecționate manual special pentru acest eveniment.