„Eu, din propriul buzunar, nu sunt dispus să dau nimic, pentru că dacă din 4.000 de lei, mai dau o mie de lei pe cazare, înseamnă că mai bine stau acasă”. Indigna-tul personaj este  Mihăiţă Calimente, ales deputat de Arad şi preşedinte al Comisiei pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe. “Eu nu am altă sursă de venit; nu se poate, pentru că trăiesc numai din salariu, nu am alt venit, nu am activităţi economice, nu am ONG-uri”, a mai declarat Mihăiţă Calimente. 

Deputatul de Arad a precizat că, dacă se va decide ca parlamentarii să renunţe la hotel, atunci îşi va căuta un apartament, pentru a-l închiria. “Dacă astea sunt con-diţiile şi dacă bugetul nu se măreşte, e normal să ne adaptăm, pentru că nu există altă soluţie, având în vedere că suntem 118 parlamentari în plus, iar banii rămân ace-iaşi”, a mai spus Calimente. El a  adăugat că totul va depinde de modul în care se va negocia cu hotelierii, pentru că şi aceştia sunt interesaţi să aibă camerele ocupate timp de patru ani. 

Liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu, a anunţat, în urmă cu câteva zile, că parlamentarii vor primi mai puţini bani pentru cazare, respectiv 4.000 de lei, în loc de 7.500 de lei.