„Domnul preşedinte Traian Băsescu a fost, marţi, să efectueze controlul medical anual. Investigaţiile complete au fost derulate de către o comisie de medici a Spita-lului Militar din Bucureşti, durând aproximativ cinci ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

Preşedintele Băsescu a mai făcut, în decembrie 2011, vizita medicală anuală la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar, comisia medicală constatând că Traian Băsescu “este apt, din punct de vedere medical, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”.

Fostul purtător de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, declara, în anul 2010, că preşedintele Traian Băsescu “a efectuat, în 27 februarie, controlul medical anual, făcut de o comisie formată din 13 medici specialişti, conform unei hotărâri a CSAT din 2007”, afirmând, la acea dată, că şeful statului este “foarte sănătos”.

Tot cu acea ocazie, Turcan menţiona că “legea prevede o comisie medicală compusă din 13 medici specialişti din cadrul Spitalului Militar, conform unei hotărâri a CSAT, numărul 166 din 20 decembrie 2007”, şi că “această comisie efectuează un control complet, pe specialităţi, după ce în prealabil sunt recoltate probe de sânge”.  Turcan mai preciza că această comisie medicală prezintă concluziile sub forma unui raport pe care îl înaintează preşedintelui, iar legea nu prevede ca analizele sau rezul-tatele acestora să fie date publicităţii.