În timpul vizitei oficiale, șeful Executivului român s-a întâlnit cu președintele Franței, François Hollande și cu primul ministru Jean-Marc Ayrault. Totodată, premierul a avut întrevederi cu reprezentanți ai celor mai importante companii din Hexagon.

În cadrul întâlnirilor pe care şeful Guvernului român le-a avut la Paris a fost abordată problema relansării Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa, încheiat prima dată în 2008, şi întărirea relaţiilor economice dintre cele două state, creşterea numărului de investitori francezi şi a volu-mului de investiţii franceze în ţara noastră, în special în domeniile energetic, agricultură şi infrastructură. 

Parteneriatul strategic a fost stabilit pe o perioadă de 5 ani, urmând ca valabilitatea acestuia să fie extinsă cu perioade succesive de 5 ani. De aseme-nea, a fost discutată tematica aderării României la Spaţiul Schengen şi recunoaşterea îndeplinirii condiţiilor tehnice de către România în acest sens. 

Discuțiile dintre cei doi prim-miniștri au inclus actualitățile din scandalul cărnii de cal, dar și în privința integrării populației rroma. Premierul Ay-rault a spus că, nu în ultimul rând, au fost discutate strategii comune ale politicii comunitare în privința oțelului.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe Victor Ponta au făcut parte  ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Economiei, Varujan Vos-ganian, ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, consilierul de stat Luminiţa Odobescu şi consilierul Damian Drăghici.