Aflăm de la dl Ion Nicuț, directorul executiv al Centrului Județean APIA Ilfov, că până în data de 22 aprilie s-au primit 2.246 de cereri de subvenție pentru suprafață. Totalul suprafeței de până acum însumează 28.054,21 hectare. 

„Față de campania de anul trecut, constatăm o diminuare a numărului de cereri. În aceeași perioadă a anului trecut, primiserăm, deja, 3.412 de solicitări de ajutor pe suprafață. Per total, ne situăm, acum, cam la 66%, dar sperăm că până la 15 mai, când expiră termenul de depunere fără penalizări, să primim toate cererile programate pentru campania aflată în desfășurare”, ne-a spus dl Nicuț.

De asemenea, în perioada 8-23 aprilie, au fost înregistrate 121 de cereri pentru prima pe cap de animal la ovine/caprine, care însumează 29.282 de capete. Campania de depuneri pentru PNDC, speciile ovine/caprine, are ca dată limită ziua de 30 aprilie. Totodată, în săptămâna 15-19 aprilie au fost achitați către 104 fermieri, 879.894,5 lei pentru motorină cu acciză redusă.  

APIA Ilfov, atrage atenția că, până pe 14 mai, producătorii de lapte care dețin cotă de lapte de vânzări directe au obligația de a depune, la Centrul Județean, Declarația anuală a producătorului care a comercializat lapte prin vânzare directă, pentru anul de cotă 2012-2013. Această Declarație trebuie să cuprindă cantitățile de lapte și/sau produse din lapte vândute direct la vecini, în piețe agroalimentare, abonați și alți consumatori cu personalitate juridică. Tot în această perioadă, se va trimite și Declarația anuală a producătorilor deținători de cotă de lapte de livrări, pentru 2012/2013, care va cuprinde cantitățile de lapte livrate către producători, recalculate în funcție de conținutul de grăsime de referință al fiecărui producător. De menționat că informațiile din Caietul fermierului trebuie să corespundă cu Declarația anuală.