Procesul de disponibilizare colectivă a 3.650 de angajaţi din Poşta Română va începe în prima decadă a lunii septembrie 2013, în conformitate cu acordul încheiat cu sindicatele. Concedierile se vor face într-o singură etapă, iar lista finală cu cei care vor fi disponibilizaţi şi salariile compensatorii cuvenite va fi finalizată la sfârşitul lunii august. Compania are un buget estimat de aproximativ 60 milioane de lei pentru următorii 3 ani, pentru acest an fiind estimată cheltuirea a 7 milioane de lei cu salariile compensatorii. Aceste salarii se acorda lunar, în funcţie de vechimea în muncă. Se vor acorda de la 3 până la 30 de salarii compensatorii.

Acţionarii Companiei Naţiona­le Poşta Română sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Poşta este cel mai mare operator de profil şi are o reţea teritorială de aproximativ 5.600 de oficii poştale. În 2012, veniturile companiei au atins 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au totalizat 52,06 milioane de lei. Bugetul Poştei Române pentru acest an prevede venituri totale de 1,26 miliarde de lei şi profit zero. Compania a înregistrat, în ultimii patru ani, pierderi cumulate de 530 milioane de lei.