Relația de cuplu este cea mai frumoasă dintre toate relațiile. Ea îți oferă cele mai adânci și minunate satisfacții, dar în același timp, este și cel mai greu de menţinut într-o formă frumoasă, armonioasă, echilibrată, sănătoasă pe termen lung.

Pe măsură ce trece timpul, în relația cu partenerul de viață este imposibil să nu întâlneşti obstacole, probleme individuale ale lui sau ale tale care-și pun amprenta asupra  cuplului. Cum să eviți discuțiile contradictorii în momentele de criză?

De la bani 

Păstrați banii la comun și planificați-vă veniturile împreună. Stabiliți-vă prioritățile – cheltuielile casei, costurile pentru creșterea și întreținerea copiilor, excursii de week­end, vacanțe, cheltuieli neprevăzute etc. Ca să nu existe motive de apariție a discuțiilor contradictorii, creați un buget al familiei la care să cotizați împreună, cu aceeași sumă. Eventual, în limita po­­sibilității, deschideți și un cont bancar comun, unde să depozitați lunar, aceleași fonduri. Re­zervați-vă fiecare și un fond pentru cheltuielile personale la care să apelați la nevoie, astfel în­­cât să nu vă simțiți vinovat unul față de celălalt. 

De la rudele partenerului 

Familia partenerului de viață poate fi uneori mărul discordiei între voi. Oamenii de știință pun neînțelegerile dintre noră și soacră pe seama competiției permanente în care se află cele două femei, mamă și soție. Ambele vor să fie în centrul atenției și luptă pentru atenția, afecțiunea și loialiltatea lui. În această situație, e important ca el să se solidarizeze cu tine. Faceți front comun și încercați să limpeziți apele. În fața mamei sale, el trebuie să-ți țină partea, să te apere, iar aceasta să înțeleagă că pentru fiul ei calitatea de soț este mai importantă decât cea de fiu. 

De la copii 

Cel puțin 70% din atribuțiile de creștere și îngrijire a copilului îi revin femeii. Numeroasele atribuții care apasă pe umerii tăi zilnic, pot deveni frustrante în timp. Ca să eviți motivele de ceartă, creați-vă oportunități. Împărțiți-vă sarcinile, nu doar cele care privesc buna îngrijire a copiilor ci și treburile gospodărești. Mergeți în vacanțe, ieșiți la plimbare în parcuri, la film, la teatru, relaxați-vă și distrați-vă.