Meritaţi din plin locul I la Etapa Zonală a Competiţiei Naţionale de Intervenţie în caz de dezastre

Ilfovul notează un nou succes prin eforturile făcute de echipa Crucea Roșie, filiala județeană. În urmă cu doar câteva zile, în toată țara s-a desfășurat concursul de simulare a intervenției în caz de dezastre. Detașamentul din Ilfov a obținut binemeritatul loc I la Etapa Zonală. Felicitări echipajului și coordonatorilor săi! 

Parcul Mogoșoaia a găz­duit sâmbătă, 13 iulie, Etapa Zonală a Com­petiției Naționale a De­ta­șamentelor de Inter­ven­ție în caz de dezastre susținută de Crucea Roșie. După sute de ore de antrenamente, echipajul din Ilfov s-a prezentat exemplar în fața juriului extrem de pretențios. Voluntarii care au reprezentat județul Ilfov în competiție, au concurat cu detașamente din toate cele șase sectoare ale Capitalei. Pentru că au fost fruntașii clasamentului, ei vor participa în curând la faza națională a competiției și ulterior, la Balcaniada de prim-ajutor, unde vor concura cu reprezentanți ai capitalelor din 12 țări. 

Cei mai vigilenți, logici în gândire și abili la primul-ajutor în accidente 

Un mare bravo! Chiar dacă examinările la care au fost supuși au avut un anumit grad de dificultate și complexitate, membrii detașamentului Crucea Roșie Ilfov a făcut față cu brio probei teoretice și probelor practice. Prin vigilența, gândirea logică și abilitatea de care au dat dovadă în intervențiile pentru „salvarea vieților victimelor”, s-au detașat lejer de res­tul concurenților. „Absolut toți participanții efectuează aceleași exerciții. Concursul constă într-o probă teoretică și trei simulări privind situații reale de accidente cum ar fi, cutremur, arsuri, electrocutări. Sunt câte trei victime la fiecare simulare. La noi, fiecare voluntar are peste 300 de ore lucrate”, a spus Nicu Mihalache, directorul Crucii Roșii Ilfov, imediat după competiție. Ca să nu existe favorisme nejustificate, juriul a fost condus de către dr. Camelia Sava, de la filiala Crucii Roșii din Dâmbovița, în calitate de președinte.  

„La ora actuală, Crucea Roșie Ilfov are 120 de voluntari. Puțini, pentru rezultatele excepționale pe care le notăm. Îi invităm pe toți cei ce doresc să salveze oameni din ghearele morții, să ni se alăture. Avem nevoie de mai mulți voluntari. Performanța necesită muncă în echipă și perseverență. O parte dintre primăriile locale au înțeles importanța activității Crucii Roșii Ilfov și ne susțin. Amintesc aici Buftea, Chitila, Ba­lotești, Mogoșoaia și Corbeanca, cărora vreau să le mulțumesc cu acest ­prilej.”

Ei sunt tinerii care au ­„salvat“ viețile răniților

 Cosmin Terentiac – liderul de detașament 

 Cătălin Militaru – membru 

 Daniela Maria Modoran – membru 

 Mitică Vijai – membru 

 Bogdan Cismaru – membru 

 Gabriel Tudorache – membru