În urma infor­ma­țiilor vehicu­late în presă, privitoare la o eventuală creștere a cotei unice de impozitare de la 16% la 22%, cuplată cu o reducere a TVA la 22%, ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, vicepreședinte PNL a emis un comunicat de presă în care se arată că liberalii nu sunt de acord cu această propunere.

„În urma speculaţiilor apărute în presă care privesc mărirea cotei unice de la 16% la 22% şi reducerea TVA de la 24% la 22%, Partidul Naţional Liberal face următoarele clarificări: La nivelul conducerii USL a avut loc o discuţie informală, în perspectiva construcţiei bugetului pe 2014, în ceea ce priveşte creşterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsură de creştere a cotei unice de 16%”, se arată în comunicat.  

Replica PSD nu a întârziat să apară, Liviu Dragnea arătând că ministerul Finanțelor și ANAF ar trebui să vină cu propuneri pentru creșterea nivelului de colectare a veniturilor și nu cu comunicate.