Foamea de bani dă naștere unor coaliții monstruoase. Buzunare hulpave stau căscate, așteptând să se reverse în burdihanele lor bani, cât mai mulți bani. Mai ales din fonduri europene! Altfel nu-mi pot explica apariția acestei coaliții, cu iz de trădare. Trădarea unei alianțe anterioare, cu ajutorul căreia ai câștigat copios niște alegeri locale, dar și a cetățenilor care și-au vârât, plini de speranță, sufragiul în hăul urnei de vot. Alianța care, din păcate, n-a funcționat niciodată.

Așa văd eu, ca simplu cetățean, situația de la Consiliul Județean Ilfov. Aici, o „monstruoasă coaliție” formată din consilierii PSD, PDL și PPDD boicotează, de o bună bucată de vreme, activitatea Consilului. Totul a pornit de la Masterplanul pentru apă și canal în județul Ilfov. Miza e mare. E vorba aici de o finanțare europeană de aproape 400 de milioane euro. Un purcoi de „iepuroi” pe care unii ar vrea să-i vadă în buzunarele proprii…

Pentru asta recurgi la un război murdar, pentru că, nu-i așa, scopul scuză mijloacele. Strategia este machiavelică. Mai întâi te opui măririi de capital social la SC Apă și Canal SA Ilfov, aflat în pragul falimentului, pentru că are datorii de 80 de milioane de lei. Ceri explicații pentru această situație. Pentru managementul dezastruos al fostei echipe de conducere. Ceri amânarea votului în acest scop. Îi ceri noului director să vină cu un raport. Vrei, pasămite, să fii în cunoștință de cauză, când iei o decizie de importanță vitală pentru binele județului. Apoi, la ședința următoare, pe care tot tu o fixezi, nu te prezinți. Brusc, nu mai vrei să fii informat. Mai mult, refuzi să vii și la a doua convocare. Te dai lovit, învocând „cestiuni importante la ordinea zilei”. Dar nu unul singur, ci toți cei șaptesprezece voluntari ai coaliției. Și nu-ți pasă că acțiunile tale vor avea repercusiuni grave la nivelul întregului județ, deși te bați, fariseic, cu pumnul în piept că tu reprezinți interesele cetățenilor din Ilfov. Te faci că nu înțelegi că Uniunea Europeană cere ca un astfel de proiect să fie realizat de un singur operator. Care există, deja și care are nevoie de sprijin să se redreseze. Te faci că nu înțelegi că dacă Apă și Canal Ilfov dă faliment, vor trebui returnați cei 70 de milioane de euro cheltuiți pe proiectul anterior de apă și canal în opt localități din județ. Te faci că nu înțelegi că, în această situație, vei pierde și finanțarea de 400 de milioane de coco. Interesul tău poartă fesul, chiar dacă toată această luptă se va dovedi, la final, un mare fiasco. Și te vei alege cu praful de pe tobă! Deja, încep să am dubii cu privire la IQ-ul tău. Chiar nu-ți dai seama că te arunci, ca oaia, singur în prăpastie? Că urmările vor fi grave, nu numai pentru județ, dar și pentru augusta-ți persoană? În aceste condiții, nu mai am decât o singură soluție: să-ți urez, ține-o tot așa! Pentru că, vorba aceea, „errare humanum est, perseverare diabolicum!” Adică, mai pe românește, a greși e omenesc, a persevera este diavolesc!