Circulația pe străzile din orașul Buftea este în siguranță. Nu mai puțin de 11 camere video au fost amplasate pe arterele principale ale reședinței de județ. Cu ajutorul noilor aparate, localnicii vor fi mult mai protejați de infracțiuni de o violență deosebit de gravă precum jaful, tâlhăria, violul sau omorul. 

Proiectul “Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere” aduce locuitorilor din Buftea, un plus de siguranță pe străzile orașului. Prin implementarea proiectului, gradul de confort și civilizație la nivel local, a crescut considerabil. Autoritățile locale asigură acum condiții optime pentru îmbunătățirea calității vieții și securitatea cetățenilor și, implicit, s-au creat premisele de dezvoltare socio-economică a orașului. 

“Este cunoscut faptul că un sistem de supraveghere video diminuează considerabil tentativele infracționale și antisociale. De aceea, la momentul actual, avem toate echipamentele necesare monitorizării video în principalele străzi din oraș. Ca să descurajăm infracționalitatea și să asi­gurăm creșterea gradului de confort a localnicilor, avem deja, o bună monitorizare în zona de sud-est a orașului. Pe viitor, intenționăm să amplasăm camere de supraveghere video și în res­tul zonelor astfel încât, cetățenii să se afle întotdeauna sub stricta supraveghere a organelor abilitate. Nu vrem tâlhari, violatori sau alți infractori pe teritoriul nostru. Ne dorim ca buftenii să fie în siguranță când ies din casă”, a spus primarul Gheorghe Pistol, într-o conferință susținută cu prilejul prezentării rezultatelor proiectului. 

 Localnicii, ­­supra­ve­gheați de polițiști prin 11 camere video 

Polițiștii din Buftea monitorizează zi și noapte locanicii din Buftea. Pentru a realiza acest obiectiv cu succes, ei au la dispoziție 11 camere video. În curând, însă, autoritățile locale vor recurge la extinderea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în oraș. Odată cu implementarea noului proiect, nu s-a obținut doar un plus de securitate pe străzile orașului, ci și o oportunitate pentru creșterea numărului de joburi disponibile. Au fost create 22 de locuri de muncă, dintre care 20 în perioada execuției și două după realizarea acestora.