Conducerea Universităţii Bucureşti (UB) a cerut Consiliului Naţional de Etică să retragă titlul de master acordat secretarului de stat Ştefaniei Duminică, după ce Comisia de Etică constatat că lucrarea de dizertaţie a fost plagiată integral.

„În urma expertizei efectuate de către Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, care constată fără niciun dubiu plagiatul în cazul doamnei Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu, conducerea Universităţii din Bucureşti solicită Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării să retragă doamnei Ştefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie”, se arată 

într-un comunicat al instituţiei de învăţământ superior, semnat de rectorul Mircea Dumitru. Conform Comisiei de Etică, lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică este „un plagiat integral”, „o fotocopie” după o lucrare cu acelaşi titlu din 2008, susținută de Camelia Voiculescu. Comisia a mai precizat că, „de la Titlu, Cuprins până la Concluziile personale, totul este copiat identic.”

Remus Pricopie, ministrul Educației, a afirmat că, din momentul în care a aflat că secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar Ştefania Duminică ar fi copiat integral lucrarea de masterat, primul lucru pe care l-a făcut a fost să aibă o discuţie cu aceasta. „În urma mai multor discuţii pe care le-am avut, eu am înţeles că se va retrage şi că-şi va depune demisia. Nu a făcut acest lucru. Demisia nu ţine de mine, este un act personal, aşa cum şi destituirea nu ţine de mine, este un act la nivelul Guvernului. Eu cred că lucrurile se vor rezolva destul de repede”, a mai spus Remus Pricopie. El a făcut aceste precizări după ce președintele Băsescu îi ceruse să o revoce din funcție pe Ștefania Duminică pentru că „ ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat.”

Ştefania Duminică este secretar de stat în Ministerul Educaţiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universităţii din Bucureşti şi profesor de limba şi literatura română în învăţământul preuniversitar.

A absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, şi-a luat licenţa la Facultatea de Litere a UB şi a făcut un master în management educaţional la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a UB, fiind doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi, în domeniul Ştiinţele educaţiei.