Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigaţii Media.

Evaluarea se face în conformitate cu articolul 11 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Verificările se fac în urma dezvăluirilor din presă, conform cărora ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gra­dul I de invaliditate. Drepturile au fost acordate, afirmă Centrul de Investigaţii Media, în baza unor “acte neclare şi diagnostice discutabile”. Mariana Câmpeanu afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut “drept unic scop denigrarea” ei şi a familiei, printr-un demers “nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete”, adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Președintele Traian Băsescu i-a cerut Marianei Câmpeanu să-și prezinte demisia, dacă știe că soțul ei nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate. La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât preşedintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile la adresa acesteia, precizând că îşi apără în aceste condiţii toţi miniştrii.