Campania de informare asupra redirecționării a 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea proiectului “Există un erou în fiecare dintre voi!” continuă și anul acesta. Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București- Ilfov au demarat programul ce se va desfășura în 2014.

“În contextul în care tot mai mulți oameni își pierd viața din cauza neacordării primului ajutor la timp, proiectul “Există un erou în fiecare dintre voi!” are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgențe de grad 0 și 1, din locurile publice, la mai puțin de 6 minute. Acest lucru se va realiza prin alertarea persoanelor instruite de Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) în tehnici de prim ajutor, atunci când acestea se află pe o rază de maxim 1.000 m față de victimă. Aceste persoane acționează conform ultimelor protocoale în vigoare pentru stabilizarea pacientului până la sosirea echipajului specializat. În orice urgență de grad 0 sau 1, acțiunea în primele 7 minute de colaps, face diferența între viață și moarte. Deși o inimă poate fi repornită și după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile”, explică dr. Cristian Grasu, directorul medical SABIF. 

Ei sunt ambasadorii programului 

Ambasadorii programului “Există un erou în fiecare dintre voi!” , care au acceptat fără nicio ezitare propunerea de a se alătura, pro bono, acestei campanii, fiind conștienți de importanța cunoașterii tehnicilor de prim ajutor sunt: dr. Cristian Grasu – președintele Asociației Societatea de Salvare București și inițiatorul acestui proiect, dr. Alis Grasu- managerul general SABIF, Lucian Mândruță, Andrei Ștefănescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb Negru), Florin Grozea (HI-Q), Florin Chilian, Mihai Mărgineanu, K.I.M., Florin Grigore (Etno), Ionuț Andraș (RO-mania) și Alex Porro (Benetone Band). 

Vezi aici cum se fac donațiile! 

Cei care doresc să redirecționeze cei 2% din impozitul pe venit către Societatea de Salvare București pentru susținerea proiectului, pot completa formularul 230 de pe www.existaunerou.ro  și uploadându-l tot pe acest site.