La 1 Iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov a organizat pe platoul din faţa hipermarket-ului Carrefour, din Militari o „Zi a Porţilor Deschise“, în care şi-a prezentat publicului dotarea diferitelor servicii care îi intră în componenţă: autovehicule şi echipamente folosite în misiuni. Au fost prezente:  serviciul de acţiuni speciale, cel criminalistic, cel rutier şi cel de poliţie canină.

A fost un lucru deosebit de apreciat, mai ales de copiii care au devenit subit curioşi de tot ce au zărit: de la motociclete, până la trusele criminalistice aşa cum au văzut în multe filme poliţiste. 

Însă ţinta prezentării a fost una de-a dreptul serioasă, indiferent de modul lejer în care s-a petrecut. Ea a vizat familiarizarea publicului cu diversele departamente şi sisteme de lucru, cu atât mai mult cu cât deviza sub care funcţionează poliţia este condensată în formula „Siguranţă şi Încredere”.

Gheorghe Popescu, comisar şef al IPJ Ilfov, ne-a spus câteva cuvinte:  „Urmărim permanent crearea unei deschideri oneste către populaţie, căreia îi datorăm serviciul şi priceperea noastră. Vrem ca lumea să îşi creeze o imagine corectă despre noi, pozitivă. Pe de altă parte, copiii pe care i-am văzut aici, trebuie să înţeleagă şi ei rolul nostru important în societate, de apărare a intereselor părinţilor, fraţilor lor şi a oricărui cetăţean, aşa cum o cere şi legea”.