Privirea este oglinda sufletului. Și cheia către cele mai ascunse comportamente și sentimente. În ochii partenerului poți să citești viața lui. Ca într-o carte deschisă, urmărindu-i cu atenție privirea, îi poți descoperi intențiile ascunse, gândurile, frustrările, stările sufletești etc., fără ca el să-și dea seama de acest lucru.  

Ochii constituie cel mai bun mijloc de a descifra limbajul non-verbal. Datorită lor, poți descoperi și înțelege cu mai multă ușurință comportamentul și sentimentele parte­nerului. Ochii trans­mit semnale subconștiente trupului. Așa se face că analizând cu maximă atenție privirea persoanei de lângă tine, vei afla multe lucruri importante despre ea. Chiar dacă îți transmite anumite mesaje verbale, ochii acelui om nu te vor minți niciodată. Din fericire pentru tine și din nefericire pentru el, ochii, fiind cea mai expresivă zonă a corpului, îți vorbesc clar, de la sine. Aceștia sunt ca niște ferestre larg deschise, prin intermediul cărora ai acces la interiorul lui. Descoperă-l!

Te minte, când clipește des

Onorează întâlnirile și-ți vorbește frumos? Nu înseamnă că este și sincer. Dacă în timpul discuțiilor cu tine clipește des e semn că îți ascunde ceva. Sau poate că ți-a pregătit o surpriză mai puțin plăcută și încă nu e pregătit să-ți vorbească despre asta. 

Se simte deranjat, când te privește cu coada ochiului 

În mod normal, privirea trebuie să-i fie ațintită spre tine, drept înainte. În momentul în care se ferește să te privească în acest mod și îți îndreaptă privirea lateral, ur­mărin­du-te cu coada ochiu­­lui, e vizibil de­­­ranjat. Întâlnirea cu tine îl irită și îi crează dis­confort. 

Se gândește la altcineva, când are privirea-n sus 

Acest gest îți demonstrează că este cuprins de gân­duri. Meditează la trăirile sale din trecut, sau vede în tine o altă persoană. Dacă nu se gân­dește la altcineva, este posibil să-l plictisești cu discuțiile tale.

“Calcă strâmb”, dacă se uită în jos 
Privirea orientată în jos, însoțită de ocolirea contactului vizual, trebuie să te ducă cu gâdul că se simte vinovat față de tine. Fie a “călcat strâmb”, fie a provocat o altă situație care ți-ar putea aduce suferință. Oricare ar fi realitatea, involuntar îți arată că a greșit. Asta dacă nu ai un partener cu o stimă de sine scăzută și are un sentiment de supunere. 

E nesigur de sentimentele lui, când face ochii mici 
Ochii mici, îngustați, în timpul dis­cuției voastre, îți arată că este nesigur pe el, pe sentimentele lui. Sau, îi spui un adevăr care îl doare și pe care refuză să-l accepte.   
  
Te place, dacă-ți face cu ochiul 
Făcutul cu ochiul este semn că te pla­­ce și încearcă un flirt cu tine. Dacă nu vă cunoașteți de mult timp, e bine să știi că aceasta este tehnica lui de a intra în viața ta. Te amuză, ca să-ți atragă atenția către el. De altfel, este cunoscut că făcutul cu ochiul reprezintă o strategie veche de a “agăța” o persoană de sex opus. 

Te dorește cu ardoare când te privește fix în ochi 
Faptul că nu te scapă din ochi și te privește fix arată că ai de-a face cu un om care este cu adevărat interesat de tine. Prezența ta îl fascinează din cale afară și vrea să-i intri în grații cu orice preț. Te dorește cu ardoare.