Liga I e gata de start. 26 iulie este data primei etape a sezonului 2014/2015, cele două formații care joacă în Ilfov propunându-și să treacă cu bine un sezon care se anunță incendiar.

Cum la finalul acestui campionat vor retrograda nu mai puțin de șase echipe, adică locurile 13-18, e de la sine înțeles faptul că va fi un campionat de coșmar. Viitorul Voluntari și Concordia Chiajna, cele două echipe ilfovene care joacă, ambele, pe terenul din Chiajna, au făcut, în străinătate, ultimele retușuri înaintea startului.

Astfel, cel mai important meci al celor de la FC Viitorul a fost cel disputat contra lui Șahtior Doneţk, formaţia antrenată de Mircea Lucescu. Partida s-a încheiat cu victoria ucrainenilor, scor 1-0, însă pe lângă importanţa acestui joc, meciul a mai avut o uriașă însemnătate. După cum scrie site-ul oficial al Viitorului, Gheorghe Hagi și Bogdan Stelea s-au revăzut cu Mircea Lucescu, cel care le-a călăuzit drumurile în startul carierelor acestora.

Tehnicianul român, în vârstă de 68 de ani, care antrenează la Șahtior din 2004, și-a pus amprenta pe ambele nume ale fotbalului românesc, atât pe Hagi, cât și pe Stelea. Pe „Rege“, Lucescu l-a promovat la naţionala României, debutul având loc pe 10 august 1983, într-un meci amical contra Norvegiei, la Oslo, pe când Hagi avea 18 ani. În cazul actualului antrenor al Viitorului, „Il Luce“ a fost pe bancă atunci când Bogdan Stelea a debutat la Dinamo, pe 20 noiembrie 1986. Totodată, Lucescu a lucrat și cu directorul general al Viitorului, Narcis Răducan, în  1999-2000, pe vremea cei doi erau la Rapid. „Mă bucur enorm că l-am revăzut. E o bucurie imensă pentru mine să mă întâlnesc cu Mircea Lucescu. Îi datorez multe, nu pot să uit că alături de dânsul am debutat la Dinamo. Sincer, nu credeam vreodată că voi ajunge să-i fiu adversar pe banca de rezerve. Sper să se mai repete acest moment”, a povestit Bogdan Stelea pentru academiahagi.ro.

Rezultatele înregistrate de FC Viitorul în cantonamentul din Elveția: 16-0 cu Vallée D‘Aosta, 1-1 cu FC Sion, 1-4 cu FC Lugano, 0-1 cu Șahtior Donețk.

Concordia încă experimentează

Concordia Chiajna a disputat ultimul amical din Austria pe terenul al doilea de la Wiener Neudorf Stadium, suprafața de joc a terenului central fiind 

inundată de ploaia care a căzut necontenit în Viena, în ultimele zile. Adversara a fost o echipă nou-promovată în prima ligă maghiară, Nyiregyhaza FK, o formație pe care ilfovenii au dominat-o clar, dar au clacat în ultimul minut de joc, când a fost stabilit și rezultatul final, 1-1. Omul primei părți a jocului a fost Dragarski, care a comis în debutul meciului un penalty, apărat de colegul dintre buturi, Matache, apoi a înscris pentru 1-0 în minutul 23. Pentru partida cu Nyiregyhaza, Marius Șumudică a apelat la Matache, Rîmniceanu, Dragarski, Dyulgerov, Maftei, Roșu, Stan, Serediuc, Timov, Florea, Răsdan, Raiciu, Dina, Wellington, Henrique și Băjenaru.

Programul primei runde a Ligii 1:

Rapid-Steaua, Universitatea Craiova-Pandurii Tg Jiu, CFR Cluj-Ceahlăul Piatra Neamţ, ASA Tg Mureș-Universitatea Cluj, Concordia Chiajna-Astra Giurgiu, Dinamo-Oțelul Galați, FC Brașov-Petrolul Ploiești, FC Botoșani-Gaz Metan Mediaș, CSMS Iași-Viitorul.