Duminică, 20 iulie, Sfântul Ilie, proorocul de foc și protectorul creștinilor din cartierul Săbăreni din Buftea, și-a revărsat peste credincioșii locului grația divină. 

“La răscruce de drumuri cu aer de sihăstrie, străjuind intrarea în orașul Buftea,  se află biserica ce poartă hramul Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, amintind parcă de viețuirea în pustie a acestuia. Atât Biserica Ortodoxă, cât și preotul Florin Badea îi aduc multă cinstire pentru că este pomenit ca mare bărbat și erou al credinței. Fiii Bisericii Ortodoxe Române au o evlavie profundă pentru acest sfânt făcător de minuni, mereu în slujba binelui. În acest colț de Rai, preotul paroh Florin Badea slujește, ajută și caută să-i înalțe pe oameni la trăirea cu Hristos”, după cum mărturisesc și sfinții părinți. 

Sute de credincioși au întâmpinat hramul cu chipuri luminoase 

În chip luminat, Biserica a prăznuit, pe 20 iulie, hramul Sf. Ilie, ocrotitorul  creștinilor care trăiesc cu dragoste de Dumnezeu. Încă de la primele ore ale zilei, sute de credincioși, din cartierul buftean și din împrejurimi, au umplut parohia de rugăciune, puritate spirituală și de frumos. Enoriași și un sobor de preoți condus de preotul paroh Florin Badea, l-au cinstit pe Proorocul Ilie întâmpinând marele hram cu chipurile luminoase precum candelele aprinse. Pe toată durata slujbei, peste lăcașul de cult a dăinuit bucuria sfântă care a umplut inimile credincioșilor. Dovada că la Săbăreni, se află un loc în care, dreapta credință, smerenia și puritatea spirituală fac minuni.  

Dan Grigore, ctitorul parohiei: “Am ridicat sfântul lăcaș pentru a salva creștinismul 

în zonă” 

Lăcașul de cult a fost înălțat din generozitatea directorului administrativ al Media Pro, Dan Grigore. Om cu suflet și cu dragoste de Dumnezeu. “În anii ’90, pe când fostul primar Rovinaru dorea să dezvolte cartierul Săbăreni, m-am gândit serios să ridic un lăcaș sfânt. Sufletește, am simțit nevoia să mă implic în construcția bisericii și pentru că, la vremea aceea, apăruseră alte culte, iar creștinismul era pe cale de dispariție în zonă. Așa am ctitorit Parohia Săbăreni. Pe viitor, doresc să mai ridic o trapeză (casă multifuncțională). Consider că cine are credință, este ajutat de Dumnezeu.” 

Preotul Florin Badea, parohul Bisericii Săbăreni: “Să ne-ntărim în credință!”

“Iubiți credincioși, astăzi, Sf. Ilie își arată ocrotirea față de noi toți! Să-nvățăm de la el dragostea cu care l-a iubit pe Dumnezeu, smerenia pe care a avut-o și care i-a adus mântuirea! Să ne-ntărim în credință precum Sf. Ilie, să-l avem ca model, să-i urmăm respectul și smerenia. Iar cei care-i purtați numele, să mărturisiți cuvântul Domnului cu aceeași îndrăzneală ca Sf. Ilie!”