Comisia Europeană a acceptat o derogare de 120 de zile pentru utilizarea produselor Nuprid Al 600 FS şi Modesto 480 FS, în acest sezon, pentru tratamentul seminţelor de rapiţă. Această derogare a fost acceptată ca urmare a presiunilor Asociaţiei producătorilor de seminţe din România şi a structurilor de organizare ale producătorilor agricoli. Autorizarea folosirii acestor insecticide a început în 30 iunie a.c. şi este valabilă până la sfârşitul lunii octombrie (30.10.2014). 

Modesto 480 FS este recomandat împotriva puricilor mici ai cruciferelor (Phyllotreta spp.) şi a puricelui mare al cruciferelor (Psylliodes spp.), în doză de 1,25 l /100 Kg seminţe, iar Nuprid Al 600 FS  – 6 l/t. Companiile producătoare sunt obligate să comercializeze produsele numai agenţilor economici care fac dovada că tratamentul va fi efectuat în instalaţii profesionale, cu personal calificat. 

În autorizaţiile eliberate temporar de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se prevede, în mod expres, interzicerea creării de stocuri de produse sau seminţe tratate după data de 30 octombrie 2014.