Rugby

 Un lot de 30 de jucători a fost convocat la selecționata „Lupii” București pentru „dubla” cu formația italiană Calvisano, din barajul pentru European Challenge Cup, a anunțat Federația Română de Rugby. Prima partidă va avea loc la București, pe 20 septembrie, iar o săptămână mai târziu „Lupii” vor juca în Italia. Campioana RCM Timișoara dă nu mai puțin de 9 jucători la lot, Farul are 7, vicecampioana CSM Știința Baia Mare are 6, în timp ce Steaua are 5 reprezentanți, iar CSM București 3. 

Olimpice

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat vineri, la Cluj, că bugetul instituției pe care o conduce va fi direcționat prioritar către federațiile care intră în competiție pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. „La anul viitor bugetul ministerului va fi prioritizat pe federațiile care intră în calificările pentru Jocurile Olimpice, pentru toți cei care tind să câștige medalii, dar nu pe hârtie, ci la nivel fizic. (…) Așa cum am spus cu câteva luni în urmă, când am fost numită ministru al Tineretului și Sportului, că pentru toți care ajung la excelență și fac excelență în sport, voi fi acolo lângă ei să îi susțin cu tot ceea ce pot să fac pentru ei”, a declarat Szabo. 

Tenis

Adrian Ungur (foto), Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea au fost nominalizați de căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, pentru întâlnirea cu Suedia, pentru menținerea în Grupa I din Zonei Europa/Africa. 

După cum se știe, Victor Hănescu (33 ani), multă vreme prima rachetă a echipei României, și-a anunțat vara aceasta retragerea din reprezentativa țării noastre. 

Întâlnirea dintre România și Suedia va avea loc în perioada 12-14 septembrie, pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR din București.