De Sfânta Maria Mică, localitatea Ştefăneşti a îmbrăcat din nou, frumoasele straie de sărbătoare. Muzica bună a răsunat întreaga zi în comună, iar mâncarea şi băutura au fost la discreţie, de ziua comunei. 

De Sfânta Maria, Primăria  le-a pregătit locuitorilor din Ștefănești o zi specială. O zi dedicată în exclusivitate localnicilor, în cadrul căreia, cu mic cu mare, toată lumea a petrecut după bunul plac. Ca o adevărată gazda ospitalieră, edilul Anghel Rababoc și-a întâmpinat invitaţii cu un program artistic de excepţie, oferit în premieră de interpreţii zonei. Și pentru că de la o petrecere cu fast nu putea lipsi mâncarea bună, mesele au fost pline cu bunătăţi. La ceas de sărbătoare, surprizele pregătite de primărie și consiliul local, s-au ţinut lanţ.  

Distracţie, mâncare și băutură gratis pentru toţi

„Ne aflăm la cea de-a patra ediţie a Zilei Comunei. De ziua lor, le-am pregătit localnicilor numeroase surprize muzicale, sportive și un festival special pentru iubitorii de tradiţii meșteșugărești. În zilele de 6 și 7 septembrie, în arealul localităţii, am susţinut concursul naţional de Rally Cross, organizat de Federaţia Română de Automobilism. Au participat 24 de echipaje din România, Bulgaria și Italia. Pe 7 septembrie a fost finala, ziua în care am premiat învingătorii competiţiei. Astăzi, pe 8 septembrie, invităm toţi localnicii la petrecere. Le-am pregătit un program artistic, cu interpreţi din comună. Micii, cârnăciorii, berea și băuturile răcoritoare sunt gratis pentru toată lumea. De ziua lor, le doresc din suflet locuitorilor din Ștefănești, un sincer și călduros La mulţi ani! Să fie sănătoși și să stea liniștiţi că vom răspunde cu promptitudine nevoilor lor și pe viitor. Am înfiinţat trei cartiere pentru tineri și mai facem încă unul. În ultima ședinţă de consiliu am aprobat ca elevii și studenţii care fac naveta să beneficieze de abonament gratuit la transport. Iar acum, prioritatea mea numărul 1 va fi canalizarea și asfaltarea străzilor care încă se mai inundă”, a spus primarul Anghel Rababoc în discursul său, adresat localnicilor. 

Program artistic de excepţie 

Nume mari ale muzicii autohtone au urcat pe scenă din curtea Clubului Sportiv de la Ștefănești. Taraful comunei a deschis programul artistic. Acesta a fost urmat de un moment special al elevilor de la Școala Generală nr. 1 din comună. După ora 16.30, solista Sabina Burlan, din localitate, a încântat auditoriul cu melodiile sale spectaculoase. Alături de ea, alte trei interprete de renume au încins atmosfera, determinând invitaţii să se prindă în hore, sârbe și dansuri specifice. Deliciul spectacolului l-a făcut Adrian Minune, care împreună cu taraful său, a atins inimile petrecăreţilor, într-un concert extraordinar.  

Meșteri iscusiți, la Festivalul Meșteșugăresc 

„Cei mai iscusiţi meșteșugari ai comunei și nu numai, s-au reunit, astăzi, la Festivalul Meșteșugăresc. Ei au etalat produse din cupru „fabricate” de ei”, jucării și textile”, ne-a explicat Eugen Paraschiv, administrator public.