Vești bune pentru contribuabilii la fondul asigurărilor de Sănătate din Ilfov! Cu un simplu click, medicul poate controla calitatea de asigurat, pe internet, fără ca pacientul să mai fie nevoit să ajungă, în prealabil, la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov, pentru adeverința care certifică asigurarea.   

Un simplu click pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), efectuat de medicul care te consultă, te scapă de drumurile și timpul pierdut la cozile de la Casa Teritorială de Sănătate. 

“Începând cu data de 23.09.2014, conform prevederilor Ordinului CNAS 581/2014, publicat în MO (Monitorul Oficial) 685/19.09.2014 Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov (CAS) eliberează adeverință de asigurat numai persoanelor ce nu apar asigurate în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) și fac dovada acestui fapt atașând la documentele specifice copia rezultatului interogării sistemului informatic”, anunță dr. Aurelia Isărescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov (CAS). 

Contribuția la Sănătate, verificată în sistem informatic  

Când ai nevoie de anumite servicii medicale, îngrijire la domiciliu sau de un dispozitiv, nu mai este nevoie să ajungi la CAS Ilfov, pentru a lua adeverința de asigurat. Medicul care îți monitorizează starea de sănătate, va afla dacă ți-ai plătit contribuția la Sănătate, cu un simplu click. Se va intra în posesia dovezii calității de asigurat, astfel:  

1. Se accesează site-ul www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html 

Pe această pagină se poate consulta SIUI cu privire la calitatea de asigurat.

2. Se completează Codul Numeric Personal și numărul de verificare (acesta apare cu verde) 

3. Apoi se  apasă tasta de căutare (enter). În câteva secunde apare un mesaj. Dacă mesajul este “Persoana selectată este asigurată” rezultă că ești asigurat, iar adeverința ți se tipărește numai dacă o soliciți tu sau ți-o cere medicul. 

Mergi la CAS dacă nu apari asigurat în SIUI! 

“În cazul în care apare un alt mesaj, pacientul este rugat să contacteze Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov pentru remedierea situației”, mai spune dr. Aurelia Isărescu, președintele CAS Ilfov.  

Așa ajungi la CAS Ilfov: 

CAS Ilfov se află pe str. Aviator Popișteanu nr. 46, ori la telefon 021/224.19.82. Cum ajungi cel mai ușor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, ia autobuzul 105 până la stația bulevardul Expoziției, apoi întoarce-te până la str. Aviator Popișteanu nr. 46.  Poți ajunge și de la metrou, de la Piața Victoriei, cu autobuzul 300 până la stația Aviator Popișteanu, apoi te întorci până la intersecția semaforizată și mergi pe Strada Popișteanu, înainte până se bifurcă drumul. Apoi mergi pe partea stângă, până la intersecție și, undeva, pe partea dreaptă e nr. 46.