În perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la Romexpo are loc cel mai mare eveniment dedicat agriculturii românești și nu numai – IndAgra – Târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anul acesta, la ­IndAgra ar urma să-și expună mărfurile și serviciile mai bine de 450 de firme, din 20 de țări, ceea ce în procente înseamnă circa 3% mai mulți expozanți, față de 2013. 

Conform lui Cătălin Trifu, directorul general al Romexpo, IndAgra este cel mai profitabil eveniment expozițional al Romexpo (și nu numai), chiar și în condiții de criză. „Față de ediția anterioară, avem o ușoară creștere a numărului de expozanți, cu 3% mai mulți. Numărul participărilor oficiale și de grup a crescut și el de la două la patru. O creștere semnificativă se înregistrează la salonul de zootehnie care, comparativ cu ediția precedentă, a crescut cu 10% în acest an”, a precizat Trifu. 

În privința numărului de vizitatori, organizatorii se așteaptă ca acesta să-l depășească pe cel de anul trecut, când s-au înregistrat 60.000 de vizitatori. „Ne dorim ca toate manifestările expoziționale să fie pe trendul pe care este IndAgra acum. În această perioadă de criză, IndAgra a fost una din puținele manifestări expoziționale, nu numai la Romexpo, ci organizate în România, care a cunoscut o creștere an de an. Este un aspect care trebuie semnalat că, din 2008, an de referință când a apărut criza, totuși, ­IndAgra a crescut (…). Poate creșterile spectaculoase nici nu sunt sustenabile în timp, dar a crescut constant, undeva 2-5%, a crescut ediție de ediție”, a adăugat directorul general Romexpo.

Programul de vizitare al expoziției va fi între orele 10:00-18:00, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, respectiv 10:00-16:00, pe 2 noiembrie. Biletul de intrare costă 15 lei/zi, iar co­piii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.