Buftea – Festival de artă plastică

Buftea a devenit un oraș al tradițiilor, cultivate pemanent și cu grijă. Izvorul lor împrospătează viața socială, culturală și educativă cotidiană. Festivalul anual ,,Culorile Toamnei” , aflat la a III-a ediție, a fost un regal al artelor frumoase. Protagoniști? Sute de elevi și preșcolari, din toate unitățile de învățământ, de aici. Genurile artistice? Pictură, colaj și artizanat, cu lucrări de o frumusețe și fantezie emoționante.  

La 25 și 26 octombrie, Centrul Cultural din oraș a găz­duit expoziția unui anotimp al nostalgiei și culorilor, interpretat de imaginația copilăriei. Sâmbătă, a avut loc expunerea lucrărilor. Alegerea celor mai bune și inspirate s-a făcut prin votul a aproape 400 de vizitatori, care au decis câștigătorii.  

Organizatori de suflet și artă

Ca de fiecare dată, primarul Gheorghe Pistol s-a implicat pentru continuitatea acestei minunate manifestări de artă și creație educativă. A făcut parte și el dintre votanți. 

Andreea Burtea a fost coordonatorul principal al acestui proiect de succes, ca vicepreședinte al Asociației Culturale ,,Casa artiștilor bufteni”. Tot de aici au făcut parte: Lidia Frangu, Margareta Pistol,  Florica Gorgan și Mariana State. Gazda care a onorat expozanții, premierea câștigătorilor și a dascălilor îndrumători a fost Centrul Cultural Buftea, prin Violeta Mitescu, directorul așezământului.     

Premii și lauri 

Copiii, artiști ai tuturor școlilor din oraș, au obținut o mare de premii.  Lucrările a 30 tineri plasticieni s-au situat pe locul I. Au primit cupe, medalii și diplome. Premiul II a fost adjudecat de alte 45 de tinere speranțe. 315 au ocupat locul III. Cadrele didactice care i-au pregătit au obținut Diplome de Excelență.

Locul I și Marele Trofeu al ediției – cu premiu o tabletă electronică – l-a  câștigat eleva Claudia Licu, din clasa a XII-a, a Liceului ,,Dumitru Dumitrescu”.