Preşedintele României, Klaus Iohannis, primul sibian care ocupă cea mai înaltă funcţie în stat, a refuzat, deocamdată, propunerea de a primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului a cărui primărie a condus-o timp de 14 ani, motivând că ar prefera mai degrabă această distincţie când se apropie de pensie.

Cea care dorea să propună hotărârea de a-i acorda preşedintelui titlul de cetăţean de onoare al Sibiului, Astrid Fodor, actualul primar interimar, a declarat că preşedintele a refuzat-o, cel mai probabil „din modestie”.

Întrebată ce i-a spus preşedintele Klaus Iohannis când a auzit propunerea de a i se decerna titlul de cetăţean de onoare al Sibiului, Astrid Fodor a răspuns: „Nu este încă cazul. Doreşte să mai treacă ceva timp. Când se apropie de pensie. Cum îl cunosc pe domnul preşedinte, nici nu mă aşteptam să fie imediat de acord. Domnul preşedinte ştiţi că este o persoană cu foarte mult bun simţ, modestă. Ştie că toate lucrurile se fac la timpul lor”, a spus primarul interimar.

Dacă actualul preşedinte a refuzat deocamdată să i se acorde titlul de cetăţean de onoare, fostul preşedinte Traian Băsescu, nu a venit la Sibiu până la finalul mandatului pentru a-şi ridica acelaşi titlu, care i-a fost acordat pentru sprijinul acordat oraşului în obţinerea programului Capitala Culturală Europeană 2007.