Handbal

Naționala de tineret a României s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal masculin Under-21 din acest an, după ce a învins formația Sloveniei cu scorul de 27-26 (15-17), în Sala Trivale din Pitești, în ultimul meci al preliminariilor. Pentru România au jucat: Ionuț Iancu — Ramon Șomlea (3 goluri), Gabriel Burlacu (1), Petru Stroe, Ionuț Nistor (11), Nicolae Ungureanu, Dan Racoțea (3), Adrian Rotaru (4), Vlad Sâncelean, Roland Thalmaier, Andras Szasz (2), Nicușor Negru (3). După 38-20 cu Bulgaria, 23-23 cu Croația și 27-26 cu Slovenia, România a câștigat grupa a șasea a preliminariilor, cu 5 puncte (+19), urmată de Croația, 5 p (+17), Slovenia, 2 p, Bulgaria, 0 p. Turneul final din Brazilia va avea loc în perioada 19 iulie — 2 august 2015. 


Volei

Dinamo București a fost învinsă de echipa turcă Maliye Milli Piyango Ankara cu scorul de 3-2, în sala din Șoseaua Ștefan cel Mare, în prima manșă a optimilor de finală ale Cupei Challenge la volei masculin. Dinamo a cedat după o oră și 52 de minute de joc, în care a alternat perioadele bune și unele mai puțin reușite. Medaliata cu bronz din ediția trecută a Diviziei A1 a revenit după ce a fost condusă la seturi în două rânduri, dar oaspeții au fost mai lucizi pe final și s-au impus în decisiv. Belgianul Bram van den Dries a reușit cele mai multe puncte pentru oaspeți, 31, în timp ce de la Dinamo cel mai bun a fost cubanezul Hiroshi Centelles Rosales, cu 30 puncte.


COSR

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a hotărât ca Simona Halep (foto) să primească titlul de „Sportivul anului”, pentru rezultatele deosebite obținute în 2014. Președintele COSR, Alin Petrache, a reînnoit invitația adresată Simonei Halep de a face parte din echipa olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 și chiar să fie purtătorul de drapel al delegației noastre, potrivit site-ului COSR. „A fost un an în care ea a făcut cinste României, prin victoriile repurtate pe terenul de tenis. Mai mult, o invit pe Simona Halep să facă parte din echipa olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Rio și, în cazul în care va accepta, o să îi propun să fie purtătorul de drapel al delegației noastre”, a declarat Alin Petrache.