Concordia Chiajna și-a reluat pregătirile în vederea sezonului de primăvară, fotbaliștii pregătindu-se, până pe 29 ianuarie, la baza proprie.

Antrenorul Marius Șumu­dică a stabilit programul Concordiei Chiajna pentru perioada premergătoare returului ediţiei 2014/2015. Astfel, reunirea a avut loc pe 12 ianuarie, iar zilele de 13 și 14 ianuarie au fost rezervate testelor medicale. Primul cantonament centralizat are loc la baza de pregătire a echipei din Chiajna, iar în perioada 29 ianuarie – 10 februarie, echipa ilfoveană se va afla în Cipru, destinaţia cantonamentului de iarnă.

De la primul antrenament au lipsit brazilianul Boldrin, învoit de conducerea clubului, Filip Timov, Liviu Băjenaru și Mario Brlecik, ultimii trei înche­-indu-și conturile cu formația din Chiajna.

„Xavi” pleacă la Botoșani

Un alt jucător care va părăsi Chiajna va fi Neluț Roșu, un fotbalist poreclit „Xavi de România” pentru că greșește foarte puține pase la mijlocul terenului. Cei care au anunțat transferul au fost cei de la FC Botoșani, unde mijlocașul va evolua din retur. În vârstă de 21 de ani, Roșu are 12 meciuri jucate în prima ligă din România, câte un meci în Cupa României și Cupa Ligii, toate pentru echipa ilfoveană. 

Cornel Șfaiţer, președintele FC Botoșani, spune că a avut două variante pentru postul de mijlocaș central, însă specifică de ce l-a ales, în cele din urmă, pe Roșu, în detrimentul unui jucător străin. „Negociem de mai bine de o săptămână cu cei de la Chiajna. Neluţ Roșu va fi jucătorul echipei FC Botoșani pentru un an de zile. Este un jucător pe care Leo Grozavu l-a dorit. A lucrat cu el la Luceafărul Oradea și îl cunoaște foarte bine. Este o variantă bună pentru noi, sper să se adapteze cât mai repede și să ne ajute. Mai aveam în discuţii aducerea unui mijlocaș străin, dar am renunţat. Am preferat un jucător român care se poate adapta mult mai repede”, a spus Cornel Șfaiţer.

La rândul său, Roșu pare bucuros de mutare. ”Abia aștept să lucrez cu Leo Grozavu, e un antrenor pe care îl știu foarte bine și care știe să-mi dea încredere. Aveam nevoie de o schimbare în viaţa mea, de o nouă provocare. Cred că e o mutare de bun augur, Botoșani e până la urmă o echipă mai bine clasată decât Chiajna, sper să reușesc să ajung cât mai sus cu ei, poate chiar în cupele europene. Îi mulţumesc președintelui de la Chiajna, Cristi Tănase, care m-a lăsat să plec. Am avut o perioadă frumoasă la Concordia, le doresc tot ce e mai bun celor de acolo și sper ca echipa să scape de retrogradare”, a declarat Roșu.

Pe de altă parte, Concordia a reușit primul transfer al iernii, obținând semnătura lui Bruno Madeira, mijlocaș portughez de 28 de ani, sosit din postura de jucător liber de contract, care va evolua pentru ilfoveni în următorii doi ani și jumătate. Madeira a ajuns în fotbalul românesc în 2011, la FC Brașov, echipă pentru care a înscris de patru ori în 73 de meciuri și pentru care a bifat 10 meciuri în prima parte a acestui sezon. Rămas liber de contract după despărţirea de echipa de sub Tâmpa, mijlocașul va juca pentru Concordia în următorii doi ani și jumătate.