RUGBY. Reprezentativa României debutează, în fața Portugaliei, în ediția 2015 a Campionatului Europei (Rugby Europe Championship 2015), întrecere cunoscută până acum drept Cupa Europeană a Națiunilor. Pentru „stejari” meciul este o foarte bună ocazie de pregătire și verificare înainte de marea competiție din acest an — Cupa Mondială de rugby din luna septembrie. La Campionatul Europei participă cele mai valoroase echipe din al doilea eșalon valoric al continentului. Șase națiuni vor fi în competiție, cinci dintre acestea completând tabloul și anul trecut: Georgia, Portugalia, România, Rusia și Spania, cărora li se va adăuga Germania, cea care a luat locul retrogradatei Belgia. România are de partea ei argumentul continuității pe banca tehnică a galezului Lynn Howells.

 

SANIE. Echipa României a cucerit, la Vatra Dornei, medalia de bronz în etapa a V-a a Cupei Mondiale, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Bob și Sanie. Echipajul, format din Nicoleta Burlui, Ciprian Tăsloanu, Alexandru Codin și Mihai Coubis, a fost înregistrat cu timpul de patru minute, 31 de secunde și 79 de sutimi. Medalia de aur i-a revenit echipei Italiei (3:50.69), în timp ce argintul a fost câștigat de Rusia (3:51.92).

 

 

HANDBAL. Echipa feminină CSM București a mai dat o lovitură pe piața transferurilor, prin achiziționarea extremei stânga Maria Fisker (foto), medaliată cu bronz la Mondialul din decembrie 2013. După o altă daneză, Line Jorgensen, care va veni din vară, CSM și-a asigurat, tot din sezonul viitor, serviciile Mariei Fisker, cea mai bună extremă stânga de la CE 2014. „La București se conturează un proiect foarte interesant, cu obiective înalte, dar care au toate premisele să se concretizeze. Abia aștept să joc pentru CSM București, pentru că aici se construiește o super echipă, din care sunt onorată că voi face parte. Desigur, este un pas important în cariera mea, dar sunt încântată că voi lucra cu un staff tehnic compus din Mette Klit si Jakob Vestergaard, doi tehnicieni pe care îi respect și care sunt sigură că vor avea multe de spus în handbalul mondial‘‘, a declarat Fisker.