34 de medalii de aur – recolta pentru copiii karateka, din Ilfov

Sâmbătă, 2 Mai, orașul Chitila a fost amfitrionul  celei de-a IV-a ediții a cupei la karate pentru copii, cu vârste cuprinse între  5 și 12 ani. Competiția s-a bucurat de o participare mai numeroasă cu mult, față de anii precedenți. Numărul mare de înscriși pe listele cluburilor de profil au făcut ca aproape niciun moment cele trei tatami să nu fie libere de combatanți – decât secundele strict necesare pentru arbitraj și evidențele lui.   Oraganizatorii au fost: CS Karate Chitila, CS Phoenix-Sunrise, în colaborare cu primăria orașului gazdă și Federația Română de Karate WKC.

Locul desfășurării com­petiției l-a constituit frumoasa și încăpătoarea sală de sport a localității. Cu toate astea mulțimea concurenților, a suporterilor, a asistenței tehnice și arbitraj a făcut ca ea să pară mai mică, decât în realitate.  

Programul zilei

La ora 09:00 di­mineața a început programul întâlnirilor și de­mostrațiilor pe echipe.  Ele au durat până seara, la ora 18:00.

Numai că la miezul zile s-a petrecut  festivitatea protocolară a deschiderii oficiale, în prezenzța unor reprezentanți ai au­torităților locale, ai Fe­de­rației Române de Karate WKC și a celorlalți organizatori, corpului de arbitri și alții. După înmânarea unor plachete, s-au ținut câteva cuvântări de bun găsit și urări de succes pentru combatanții cluburilor înscrise.

 Participare, de exccepție

Totalul concurenților s-a ridicat la cifra de 331 sportivi. Ei au reprezentat 22 de cluburi de karate, din mai multe județe ale țării, inclusiv Municipiul București. Între ele Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov, Ialomița, Constanța și altele. 

90 de probe com­pe­tiționale au constituit o mare varietate de stiluri, practicate de copii.

Între organizatorii care s-au ocupat intens de toate detaliile a fost vechea noastră cunoștință Andrei Constantin, preșe­dintele Clubului Phoenix-Sunrise, din Chitila. Desigur că a fost însoțit la acest eveniment de cee două fiice ale sale, campioane și antrenoare în cadrul clubului amintit.

 

Clasament onorant,
pentru Ilfov

Iată care au fost primele 5 cluburi clasatge în fruntea listei câș­ti­gă­torilor și trofeele adjudecate:

t CS Karate Chitila – 15 medalii de aur, 20 de argint și 30 de bronz;

t CS Periș – 12 medalii de aur, 3 de argint și 6 de bronz; 

t CS Hayashi Flo­rești – 10 medalii de aur, 4 de argint și 2 de bronz;

t CS Satori Sloboyia – 7 medalii de aur, 16 de argint și 28 de bronz;

t CS Phoenyx Sunrise – 7 medalii de aur, 5 de argint și 12 de bronz.

 

O predare de ștafetă, prețuită și onorată

Ea a avut loc între președinții a două cluburi de karate, din Chitila. Și anume: CS Phoenyx Sunrise, condus de Andrei Constantin și CS Karate Chitila, cu pre­șe­dintele Tamași Răducu Dan și șoția sa, Magdalena. Primul „a făcut un gest al prieteniei, al onoare și sincerității“, așa cum se exprimă Magdalena Tamași.

Așadar, în accest oraș, de aici înainte, spa­țiile de lucru vor fi folosite într-un sistem de înțelegere între cele două entități sportive. E un lucru căruia i-a ieșit în întâmpinare Andrei. Iar cursanții karatiști vor avea de unde să aleagă spre care dintre cluburi își va îndrepta preferințele.