Policlinică modernă, într-un oraș modern

Un nou centru medical, dotat la standarde internaționale, și-a deschis porțile miercuri, 13 mai, la Măgurele. Evenimentul, mult așteptat de localnici, s-a bucurat de prezența președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache. Printre participanții la inaugurare, s-au aflat primarul și viceprimarul orașului, managerul Serviciului de Ambulanță București/Ilfov, cadrele medicale ale policlinicii și numeroase oficialități.

O clinică modernă, dotată la standarde internaționale care oferă servicii de înaltă calitate, a fost deschisă, miercuri, în orașul modern, Măgurele. Locuitorii frumosului oraș ilfovean, beneficiază de acum, de cele mai bune servicii medicale, oferite cu profesionalism, de specialiști cu o experiență impresionantă și instruire temeinică în marile centre universitare din Capitală. Orice persoană cu probleme de sănătate care se va adresa specialiștilor Centrului Medical Măgurele, va primi șansa la o nouă viață. O viață sănătoasă, indiferent de vârstă. Noua policlinică este amenajată într-un spațiu modern. Aceasta deține aparatură medicală de ultimă gerenație care ajută la stabilirea unui diagnostic precis și a unui tratament de înaltă calitate. 

Ce fel de investigații și tratamente pot face pacienții?

La Centrul Medical Măgurele, 16 medici și tot atâția asistenți, oferă pacienților consultații, îi investighează și le recomandă tratamente în diverse specialități.  Acestea sunt: 

l Dermatologie,

l Medicină Internă,

l Obstetrică și Ginecologie,

l Oftalmologie,

l ORL,

l Psihiatrie,

l Psihologie,

l Recuperare medicală,

l Endocrinologie,

l Gastroenterologie,

l Urologie,

l Alergologie,

l Acupunctură,

l Stomatologie.

 

Se realizează și monitorizări cardiovasculare

Tot în policlinică sunt și cabinetele a șase medici de familie. Mai mult, aici funcționează și un laborator de explorări funcționale unde, pacienții pot face spirometrie sau, pot fi monitorizați cardiovascular cu ajutorul holterului de EKG ori a holterului de tensiune arterială. Centrul Medical Măgurele dispune și de un cabinet de tratamente și recoltare.  

Servicii medicale gratuite

Pacienții asigurați vor fi consultați și su­puși multor investigații fără să plătească. Policlinica se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătăte, ceea ce va permite accesul gratuit la multe dintre serviciile medicale. Investigațiile pe care nu le decontează Casa de Asigurări, au cele mai mici prețuri. De exemplu, o ecografie abdominopelvină costă doar 30 de lei.   

”Centrul Medical Măgurele este unul din proiectele mele de suflet. Clinica are tehnică medicală performantă și cadre de specialitate care să trateze pacienții cu profesionalism, în condiții moderne. Mă bucur că aici se face prevenție medicală. Având un program de educație medicală și prevenție bine făcut, vom avea și o societate mai să­nătoasă. Iar o societate trebuie să fie sănătoasă și educată. Costă mult mai mult ca să tratăm, decât să prevenim. De aceea, sănătatea trebuie să constituie o prioritate pentru noi toți. Analizele ar trebui să se facă obligatoriu, o dată pe an”,  a spus Marian Petrache, președintele Consiliului Județean, la inaugurarea Centrului Medical Măgurele.

Narcis Constantin, viceprimarul orașului Măgurele și echipa sa PNL, a îndeplinit toate procedurile și a reușit să obțină fondurile necesare construirii noului centru medical modern care să deservească locuitorii orașului. ”Clădirea, în trecut, în care își desfășurau activitatea medicii de familie și stomatologul, era foarte veche. Când am decis să candidez la funcția de primar, am hotărât că cel mai important proiect este cel pentru sănătate. Am demarat proiectul în iulie 2012. Acesta a fost terminat cam în doi ani și jumătate, apoi licitația a fost câștigată de Medical Center Ghencea (n.r. – compania care a inaugurat clinica miercuri, 13 mai). Cred în profesionalismul cadrelor medicale de aici. Cu siguranță va exista un program de prevenție care va fi mult mai important decât tratarea efectivă a bolnavilor. În momentul de față vorbim de o instituție care produce sănătate, până și mentală. Locuitorii au scăpat de drumurile spre București și de gândurile că nu știu la ce medic vor ajunge”, a explicat Narcis Constantin, viceprimarul orașului Măgurele. 

”Am deschis centrul medical cu dorința de a îmbunătăți  starea de sănătate a populației din Măgurele, de a face educație sanitară, de a preveni boala, și nu în ultimul rând, de a reduce costurile foarte mari pentru pacienții ajunși târziu la consultație. De asemenea, am vrut să stăm drepți inclusiv în fața angajaților care vor veni la cel mai mare laser din Europa. Era o rușine ca oamenii care vor veni aici în calitate de oaspeți și de lucrători în acest loc care este o mândrie a orașului Măgurele, să nu aibă unde să-și ia o tensiune și facă un control medical. Și nu în ultimul rând, am deschis policlinica pentru bătrânii care nu se pot deplasa pe distanțe lungi. Primim atât pacienții asigurați, cât și pe cei neasigurați. Oferim și servicii de medicina muncii”, ne-a spus dr. Gabriela Kubinschi,, managerul Centrului Medical Măgurele.    

Unde se fac progamări și unde se află clinica?

La noul centrul medical se vine numai cu o programare în prealabil. Unitarea sanitară se află pe str. Panselelor nr. 2, din orașul Măgurele.

Cei ce doresc să‑și facă programarea ­telefonic, pot suna la numărul de telefon 031.405.36.36.