HOCHEI. Echipa națională a României s-a înscris în preliminariile Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, ediția 2018, și va lua startul în turul al doilea al calificărilor. Tricolorii vor evolua în Grupa J, alături de Japonia, Ucraina și Croația, turneul preliminar fiind găzduit de Japonia, în perioada 11-14 februarie 2016, doar prima formație urmând a se califica în ultimul tur preliminar. În cazul în care s-ar situa pe primul loc, românii ar înfrunta în faza finală, în Belarus, naționala țării gazdă, a Sloveniei și Danemarcei. Prima clasată ar urma să se califice la JO, acolo unde sunt deja calificate 9 din cele 12 participante: primele 8 locuri după Campionatul Mondial 2015, dar și naționala țării gazdă: Canada, Rusia, SUA, Cehia, Elveția, Slovacia, Suedia, Finlanda și Coreea de Sud.

 

POLO. CSM Digi Oradea a cucerit al nouălea său titlu național consecutiv, după ce a învins-o pe CSA Steaua București cu scorul de 9-8 (4-2, 1-1, 2-2, 2-3), în Bazinul Steaua, din Capitală, în al treilea meci al finalei Superligii Naționale de polo pe apă. Orădenii câștigaseră și primele partide ale finalei, cu 13-9 și 13-8, ambele în bazinul „Ioan Alexandrescu”. Steaua a fost pregătită în acest meci de Gelu Lisac, după ce antrenorul Ionuț Angelescu a fost demis în cursul săptămânii. 

 

 

HANDBAL. Câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin în 2015, Buducnost Podgorica, la care joacă și Cristina Neagu (foto), finalista competiţiei, Larvik HK, dar și ocupanta locului trei, Vardar HK, se numără printre participantele la Bucharest Trophy, din luna august, turneu organizat de CSM București. Alături de gazde, celelalte două echipe participante sunt Corona Brașov și Rostov Don. Bucharest Trophy, aflat la a doua ediţie, va avea loc între 20-23 august, în Capitală.