Magia Crăciunului, la Centrul de Plasament Voluntari 

Cu doar câteva zile înaintea Crăciunului, iubirea, generozitatea, compasiunea și bucuria sărbătorilor de iarnă au însuflețit universul copiilor de la Centrul de Plasament din Voluntari. Prin grija Asociației umanitare “Suflete singure”, magia sărbătorii Nașterii Domnului a pătruns și în sufletele micuților aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială Ilfov.

Centrul de Plasament Voluntari, vineri, 18 decembrie. O zi cu adevărat specială, în care până și adulții au revenit la inocența copilăriei. Bradul plin de ghirlande strălucitoare, globuri multicolore și lumini incandescente, dulciuri, jucării și tot felul de delicii au creat o atmosferă magică ce a însuflețit spiritul Crăciunului. Spre miezul zilei, zecile de „îngerași” de la Centrul de Plasament Voluntari, dulci, cocheți, cuminței și frumușei, au avut invitați de seamă. Un grup superb de liceeni, pasionați de teatru, film și tot ceea ce înseamnă creație și interpretare artistică, a susținut un spectacol de neuitat. Colinde, poezii, scenete, povești și minunate piese de teatru au făcut ca sufletele încercate de greutăți ale micuților care nu au parte de căldura părintească să învingă orice urmă de tristețe. 

Bucurie de Crăciun

Oaspeții, elevi talen­tați de la Liceul “Dinu Lipatti”, din București, au atins inimile copiilor de la Centrul de Plasament Voluntari, încă de la primul clinchet al clopoțeilor și frumoasele colinde împletite cu fiorul “ninsorii”. Într-o atmosferă parcă desprinsă din lumea minunată a basmelor, cântecele de iarnă au îmbiat micii spectatori, la dans. Fascinanta poveste a Nașterii Pruncului Sfânt, legenda lui Moș Crăciun, cel mai așteptat personaj din an și cel mai iubit de copii și cadourile surpriză venite din partea Asociației umanitare „Suflete singure” au adâncit bucuria de Crăciun. Micii mari actori de la Dinu Lipatti au fost pregătiți și coordonați de Mariana Ghițulescu, actriță și profesor de Arta Actorului, în cadrul liceului respectiv.

“Prin intermediul Aso­cia­ției umanitare “Suflete singure”, pe care o conduc, am creat un proiect de sărbători, pe care l-am numit “Bucurie de Crăciun”. Fiind sărbătoarea cea mai iubită de copii, mi-am dorit să le fac ceva special, frumos și pentru micuții din centrele de plasament.  Am creat un program care să-i destindă, să le înalțe sufletele, să le ofere clipe magice și amintiri frumoase. Este vorba despre un spectacol cu copiii de la Liceul “Dinu Lipatti”, de la Secția de Actorie, din București, pe care l-am prezentat copiilor de la Centrul de Plasament din Periș – CP1 și CP5, iar astăzi micuților de la Centrul de Plasament Voluntari – CP6. Copiilor cu vârste sub 10 ani le-am oferit jucării, fructe, dulciuri. Celor care au peste 10 ani, le‑am dăruit fructe, dulciuri, cosmetice și produse de igienă personală. Aceleași daruri le‑am oferit și copiilor aflați în plasament la Periș. Cu proiectul “Bucurie de Crăciun” am ajuns și la Căminul de Bătrâni din Ciolpani, cărora le-am dăruit pijamale, fructe și dulciuri. Pentru toate centrele sociale în care am fost cu acest proiect, am oferit detergent și cozonaci. În total, au fost 185 de beneficiari ai proiectului, din care 55 au fost persoane vârstnice și restul copii”, ne-a spus Nina Mihalea, inițiatorul și organizatorul programului și, totodată, șeful Centrului de Plasament din Voluntari.