Buftea

La Buftea, în săptămâna care a început cu luni, 14 decembrie, s-au întâmplat multe fapte bune, iar oamenii, pătrunşi de spiritul şi semnificaţia Crăciunului, şi-au dat mâna pentru ca aceia care au nevoie de ajutor să-l primească cu adevărat.

Text: Cristina Bunea

Foto: Adrian Frangu, Andrei Iorga

 

300 de copii prin „Şansa ta”

În fiecare an, Asociaţia Şansa ta, prin campania „Zâmbetul din cutie”, nu ocoleşte oraşul Buftea când este vorba să facă o bucurie copiilor şi, ca întotdeauna, în colaborare cu Direcția Asistenţă Socială, prin şeful de serviciu, Cristina Dinu şi primarul Gheorghe Pistol, care au pus la dispoziţie lista cu familiile aflate în dificultate. Astfel, s-au strâns numele a 300 de copii, care au primit fiecare câte un cadou.

„E Crăciun şi pentru ei”

Miercuri, 16 decembrie, la Centrul Cultural Buftea, elevii Şcolii gimnaziale nr. 1 au susţinut un spectacol caritabil în beneficiul copiilor aflaţi în nevoi şi al unei eleve grav bolnave. S-au spus colinde şi poezii, s-a cântat şi s-a dansat, în hol s-au vândut felicitări de iarnă. Sala a fost arhiplină şi, pe lângă beneficiul material adunat pentru cei care au nevoie, copiii care au urcat pe scenă au învăţat că, dăruind câte puţin şi după puteri, poţi face un mare bine. Felicitări pentru iniţiativă!

Un Crăciun ca un „Fulg de nea”

Duminică, 20 decembrie, scena Centrului Cultural din Buftea a prins din nou viaţă, datorită copiilor talentaţi şi la cântec, şi la dans. Majoretele „Steluţele Voinei”, coordonate de Daniela Pistol, au avut bucuria de a deschide spectacolul şi apoi Chakass Sabas a interpretat cântecele „Brăduleţul”şi „Albă ca Zăpada”, antrenat fiind de Margareta Pistol. Dansurile populare au fost asigurate de Ansamblul „Hora generaţiilor”, coordonaţi de Cristian Ciripan, de la Şcoala de dans românesc „Larisa şi Marin Barbu”. Un dans de caracter am văzut de la trupa Accada şi Maria Lupu a recitat despre „Darul lui Moş Crăciun”. O scenetă a fost prevăzută în program şi „Aşteptând colindătorii” a fost cea interpretată de Anisia Grigore, Cristina Grigore, Denisa Balea, Veronica Vrabie, Raluca Panciuc, surorile Aysa şi Alya Amjadi, Chakass Sabas şi Bianca Târnaru, alături de corul «Armonia», coordonat de prof. Geovana Boca. Finalul a aparţinut Ansamblului «Hora generaţiilor».