Dacă nu ai un prieten patruped, ar fi bine să-ți faci unul și chiar mai repede. Pe lângă atmosfera veselă pe care o întreține în casă prin   jocurile lui năstrușnice, te ajută să dormi mai bine și, implicit, să ai mai multă energie, să fii mai eficient și să ai satisfacții maxime după fiecare zi lungă de muncă.

Sfatul vine din partea cercetătorilor de la Centrul de Somnologie “Mayo Clinic”, din Arizona, Statele Unite ale Americii. În urma celui mai recent studiu realizat în domeniu, aceștia au ajuns la concluzia că oamenii care dorm în același pat cu pisicile sau câinii se simt „mai apărați, mai în siguranță” și, pe fondul protecției, au un somn mai liniștit, mai odihnitor. Iar somnul bun aduce cu sine o stare de sănătate mai bună și rezultate remarcabile la muncă, indiferent dacă aceasta implică efort fizic sau intelectual. 

Patrupedul, un prieten minunat

Potrivit specialiștilor, somnul de calitate, asigurat de o așa companie de încredere, elimină stresul cotidian, asigurând energia și vitalitatea necesare. O persoană care doarme bine este mai relaxată în timpul zilei și are mai multă putere de concentrare. Fără să resimtă oboseala epuizantă, persoana în cauză este mulțumită, se bucură de ceea ce face și ajunge să obțină un randament crescut la serviciu și în multitudinea de activități, chiar și atunci când este nevoită să le desfășoare într-un ritm alert. 

Educă-l să nu te trezească noaptea! 

 

Vei găsi un prieten minunat în animalul de companie, dacă-i vei da o  educație corespunzătoare. O mică parte dintre cei care au un animăluț în casă se plâng că patrupedul îi trezește noaptea din somn. Ca să nu te numeri printre “ghinioniști”, aju­tă-l să doarmă toată noaptea fără „incidente”. Seara, înainte de culcare, scoa­te-l afară la plimbare pentru nevoile fiziologice. Pentru a avea un somn bun până dimineață, pregă­tește-i un loc confortabil într-un coșuleț amenajat special pentru el. Dacă nu te ascultă la început, nu ridica tonul la el. Are auzul foarte dezvoltat și percepe comenzile ca atare. Decât să-l cerți țipând, mai bine modelează-ți glasul astfel încât, să-i dai comenzile încet, dar ferm. Pentru a-i capta atenția, oferă-i și recompensa. Mângâierile, joaca și cuvintele de laudă rostite pe un ton afectuos sunt recompense pe care toate animalele le adoră. Dacă ai nevoie de povețe în educarea lui, apelează la o persoană specializată în dresarea animalelor.