Vrei să te bucuri de câteva zile speciale, binecuvântate cu trăiri duhovnicești? Printr-un frumos pelerinaj care va fi organizat luna aceasta, Patriarhia Română îți oferă posibilitatea de a-ți regăsi liniștea prin rugăciuni rostite în așezământul sacru de la Mormântul Domnului, din Țara Sfântă.

În luna lui Mărțișor, visul tău de a vizita și venera locurile minunate ale Israelului ar putea deveni realitate. Agenția de Pelerinaj Basilica Travel, a Patriarhiei Române, va organiza un nou pelerinaj, la care sunt așteptați toți cei ce caută mântuirea și prețuiesc bunătatea și iubirea Bunului Dumnezeu. Pelerinajul din “Țara iubirii fără sfârșit” este cu atât mai încărcat de alese trăiri duhovnicești, de emoție și bucurie specială, cu cât, are loc cu puțin timp înaintea Sfintelor Sărbători de Paști, prilejuite de Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare creștină.  

 

Rugăciuni tămăduitoare, la Mormântul Domnului

În timpul sejurului, vor fi vizitate cele mai importante locuri din Țara lui Israel. În frunte cu înaltele fețe bisericești care vor coordona grupul de pelerini, vor fi rostite rugăciuni de cerere, laudă, recunoștință și pocăință, către Dumnezeu. Rugăciuni care vor avea puteri uimitoare, tămăduitoare. Dacă din ochi vor picura lacrimi de curățire a inimii, ele vor aduce sentimente de adevărată înălțare sufletească. Fiecare loc biblic care-și deschide larg porțile pentru vizitatori este încărcat de spiritualitate, de viață duhovnicească.

 

Sfințenia darurilor este făcătoare de minuni

Bisericile sunt pline de învățături folositoare, icoanele sunt făcătoare de minuni, iar moaștele sfinților sunt vindecătoare. Orice creștin cu dragoste de Dumnezeu se va putea închina Domnului în tihnă, chiar în locul în care, trupul Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost coborât în mormânt și a Înviat a treia zi, cu mare slavă. Iar sfințenia darurilor, a obiectelor de cult primite sau achiziționate din așezămintele sacre, aduc sănătate, pace, liniște și armonie în casele și în familiile creștine.

 

Reînnoirea sufletului, cea mai mare bogăție

Pășește pe meleagurile sfinte, cu bucuria curățirii sufletului prin rugăciune și închinare în fața Domnului! Și nu uita! În toate aceste zile, îți vei reînnoi haina sufletului. Îmbrăcând veșmântul bucuriei și al mântuirii, la întoarcerea acasă, vei fi mai bogat spiritual. Pelerinajul, cu toată frumusețea lui, te înnobilează cu smerenie și cu cele mai înalte virtuți creștine, credință, speranță și iubire. Iar puritatea sufletului este cea mai mare bogăție. Este comoara care nu te va separa niciodată de Dumnezeu. 

 

Cazare și cină, în Nazaret și Bethleem

 

În frumoasa călătorie spre Raiul luminii divine, izvor deplin al credinței, se va pleca joi, pe 24 martie, spre prânz. Drumul spre marile descoperiri ale minunilor de la Ierusalim se va încheia în noaptea de luni spre marți, pe 28 spre 29 martie. Pelerinii se vor deplasa în Israel cu avionul, plecările fiind programate cu aeronave Tarom, de pe Aeroportul “Henri Coandă” din Otopeni și de pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Sejurul costă 495 de euro de persoană. În acești bani sunt incluse cazarea în cameră dublă, în hoteluri de trei și, respectiv, patru stele, biletul de avion, taxele de aeroport, asigurarea de sănătate, intrarea la obiectivele menționate în program și preotul însoțitor.